Nedović: Teško mi je zbog SP!

Bek reprezentacije Srbije pomešanih osećanja posle saznanja da će propustiti Mundobasket - oseća tugu što neće biti deo ekipe, ali i olakšanje jer zna kakva je povreda u pitanju i šta mu sledi.

Košarka 21.08.2014 | 14:00
Nedović: Teško mi je zbog SP!

Nemanja Nedović neće biti deo srpskog tima na FIBA Svetskom kupu u Španiji krajem avgusta zbog povrede pete.

"Nedoviću su urađeni novi snimci, kojima je jasno potvrđeno postojanje preloma pete metatarzalne kosti desnog stopala. Neophodno je da se u narednom periodu nastavi sa imobilizacijom stopala i fizikalnom terapijom, tako da Nedović ne može biti spreman za predstojeću akciju reprezentacije Srbije", izjavio je predsednik Medicinske komisije Košarkaškog saveza Srbije, Dragan Radovanović.

Bek "orlova" sa pomešanim osećanjem je dočekao konačnu dijagnozu. Ističe da je tužan što neće nastupati na Mundobasketu, ali i oseća olakšanje što konačna zna o kakvoj vrsti povrede se radi i sa kakvom terapijom mora da nastavi.

"Bio sam razočaran. Pogotovo što je u jednom momentu izgledalo da povreda nije ozbiljnije prirode, pa čak i da ću moći da igram. Opet, sa druge strane, Svetski šampionat u Španiji mi nije ni prvo ni poslednje veliko takmičenje u mojoj karijeri. Ali, na neki način mi je i pao kamen sa srca, pošto ću veoma brzo znati kakav je plan. Da li idem na operaciju ili ne", rekao je za "Žurnal" Nedović i posebno se zahvalio doktoru Radovanoviću na pomoći i podršci.

Iako je u poslednje vreme kuburio sa povredama, Nedović ne očajava, već se nada da će i posle ove pauze izaći jači.

"Osećam se sve bolje. Mada bio sam iznenađen kada sam video da kost nije ni počelada zarasta, ali valjda tako treba. procena je da je neophodno tri do četiri nedelje da se to sve lepo sredi. Imao sam pehove ove godine, ali ja sam takav tip igrača, ne gledam gde stajem, ne čuvam se i dešavaju se problemi. na meni je sada da što više radim na svom telu kako bih to izbegao u budućnosti", dodao je Nedović.

On putuje u SAD, ali nije isključeno da će bodriti "orlove" na Svetskom kupu u Španiji.

"U subotu ću krenuti u SAD, nakon čega slede pregledi. Posle njih ću imati čistu sliku, proceniće da li je potrebna operacija ili ne. na magnetnoj rezonanci ništa ne može da se vidi, ali na poslednjem rendgenu se jasno vidi da se radi o frakturi, kao što je to pokazao i prvi snimak u Italiji. Ako ne budem morao na operaciju, otići ću u Španiju da bodrim svoje drugove sa tribina", jasno je poručio reprezentativac Srbije.

Sa momcima iz reprezentacije uspostavio je sjajan odnos i nije mu bilo lako kada je morao da ih obavesti da sa njima neće putovati na Mundobasket.

"Bogdanović kaže da ću mu baš nedostajati, konstantno sam na vezi sa Teodosićem, kao i ostalim drugovima iz državnog tima. Njihovo razumevanja, kao i reči utehe, nisu mogli ništa da promene. Žao je njima, kao i meni, ali šta da se radi. Sada je najvažnije da im svi pružimo što veću podršku i poželimo sreću. A ubeđen sam da će nas u Španiji predstavljati u pravom svetlu", rekao je Nedović.

Komentari / 0

Ostavite komentar