Barsa se žali na zabranu FIFA-e!

Fudbalski klub Barselona objavio je da će se žaliti Sudu za arbitražu u sportu na odluku Svetske fudbalske federacije o zabrani transfera.

Fudbal 20.08.2014 | 23:45
Barsa se žali na zabranu FIFA-e!

Katalonskom klubu su zabranjeni transferi u dva prelazna roka, počevši od januara 2015. godine, zbog kršenja pravila po pitanju međunarodnih transfera i registracije igrača mlađih od 18 godina. Takođe, Barselona mora da plati 450.000 švajcarskih franaka, a ustanovljeno je da je ista pravila prekršila i Španska fudbalska federacija.

Vladajuće telo svetskog fudbala ustanovilo je da su Barselona i Federacija ozbiljno prekršili pravila u slučaju desetorice članova omladinskog tima. Katalonskom klubu je dato 90 dana da razreši status maloletnih igrača koji su umešani u celi slučaj.

Barselona je prvobitno kažnjena u martu, ali je uložila žalbu, pa je poslednjih meseci mogla da prodaje i kupuje igrače. Tako je uspela, između ostalih, da kupi Luisa Suaresa, Ivana Rakitića i Tomasa Vermalena ovog leta.

“Posle odluke odluke Komisije za žalbe FIFA o kršenju pravila prilikom transfera i registracije dece ispod 18 godina, fudbalski klub Barselona želi da objavi da će nastaviti da brani svoje interese pred najvišem sportskom organu, što je u ovom slučaju Sud za arbitražu u sportu. Barselona ne želi da trpi uvrede duha naše Masije, svetski poznate po akademskom, ljudskom i sportskom obrazovanju”, stoji u saopštenju Barselone.

Komentari / 0

Ostavite komentar