Hoće li Nedović igrati na SP?

"Najbitnije je njegovo zdravlje, budućnost. Sa tim nema kockanja", poručio šef medicinskog tima srpskog Saveza.

Košarka 20.08.2014 | 15:30
Hoće li Nedović igrati na SP?

Šanse da Nemanja Nedović zaigra na Mundobasketu u Španiji iz dana u dan sve su manje. On je povređen još 3. avgusta u prvom meču na turniru u Trstu i od tada traje neizvesnost hoće li sjajni bek biti spreman za Svetski šampionat. Ako je suditi po izlaganju šefa medicinskog tima KSS dr Dragana Radovanovića, s takvom vrstom povrede ne bi trebalo rizikovati.

On je istakao da su novi snimci poslati njegovom klubu Golden Stejtu, odgovor iz Amerike očekuje se svakog časa, ali Radovanović indirektno poručuje da bi bila "ludost rizikovati još ozbiljniju povredu".

"Poznato je da se NBA klubovi u poslednje vreme veoma interesuju za ove stvari, da ne kažem da se otvoreno u njih mešaju. Po prvom rendgenskom snimku iz Italije, povreda veoma liči na prelom, što ne mora da se vidi ni na pregledu skenerom i magnetnom rezonancom. Povreda je posledica stresa, što je nešto sa čim se Nedović vratio iz Amerike", istako je Radovanović u razgovoru za Novosti, a zatim nastavio malo konkretnije o Nedovićevim šansama za oporavak:

"Za takvu vrstu povrede potrebno je vreme da bi bila sanirana, jer može da pređe u ozbiljniju povredu, koja bi zahtevala hiruršku intervenciju i postoperativni tok. Da nije reč o reprezentaciji, već na osnovu prvog snimka moglo bi da se kaže: „Momče, rizik je preveliki, ideš na rehabilitaciju dugu između četiri i šest nedelja“. Ludost je rizikovati ozbiljnu povredu, a takvih primera u ovakvim slučajevima bilo je mnogo. Dugo bih mogao da nabrajam samo one iz košarke".

Bez obzira na mišljenje nadležnih u Voriorsima jasno je da niko u našem timu ne želi da izlaže Nedovića opasnosti, te da se stanje još više pogorša.

"Najbitnije je njegovo zdravlje, budućnost. Sa tim nema kockanja", zaključio je doktor Radovanović.

Komentari / 0

Ostavite komentar