Liverpul u 'generalci' zgazio Borusiju - 4:0!

Fudbaleri Liverpula razbili su Borusiju Dortmund rezultatom 4:0 u generalnoj probi pred sezonu u Premijer ligi.

Fudbal 10.08.2014 | 17:45
Liverpul u 'generalci' zgazio Borusiju - 4:0!

Liverpul je na svom terenu potpuno dominirao i potpuno zasluženo stigao do ubedljive pobede nad Borusijom, kojoj je ovo takođe bila poslednja prijateljska utakmica.

Crveni sezonu u Premijer ligi počinju u nedelju protiv Sautemptona, dok će nemačka ekipa u sredu igrati Superkup Nemačke protiv Bajerna.

Menadžer Brendan Rodžers tokom dana najavio je da će tim sa Enfilda uskoro osvojiti titulu u Engleskoj, a posle ove partije imaju razlog za optimizam.

Liverpul je poveo već u 10. minutu, kada je strelac bio Danijel Staridž. Napadač engleske reprezentacije iskoristio je strahovitu asistenciju Kutinja i rutinski savladao golmana Langeraka.

Četiri minuta kasnije bilo je već 2:0, a pogodak na debiju postigao je Dejan Lovren, koji je iz Sautemptona stigao za 20 miliona funti. On je bio najviši u skoku posle kornera Džerarda i iz peterca bio precizan.

Tim rezultatom otišlo se na odmor, a u drugom delu igre viđena su još dva pogotka. Prvo je Kutinjo pogodio za 3:0 posle dodavanja Staridža koji je sa levog boka „probušio“ odbranu Borusije, da bi konačan rezultat postavio Džordan Henderson.

Henderson je golom iz peterca krunisao još jednu dugu akciju i asistenciju Danijela Staridža.

Kod domaćina zbog povrede tetive nije bilo Lazara Markovića u timu, dok je Miloš Jojić za Borusiju igrao do 76. minuta, kada je umesto njega ušao Amini. Neven Subotić bio je na klupi, ali nije dobio priliku.

Komentari / 0

Ostavite komentar