Ovjerene liste za predstojeće izbore

Centralna izborna komisija /CIK/ BiH danas je okončala postupak ovjeravanja onih kandidatskih lista i kandidata koji ispunjavaju zakonom propisane uslove.

Bosna i Hercegovina 07.08.2014 | 23:15
Ovjerene liste za predstojeće izbore


CIK-u su podnesene 753 kandidatske liste sa ukupno 7.892 kandidata, tako da će broj ovjerenih kandidatskih lista i kandidata biti saopšten sutra, nakon što budu ažurirani podaci i izvršena još jedna provjera, saopšteno je iz Komisije.

Ovjerene kandidatske liste CIK će do 28. avgusta objaviti u službenim novinama i sredstvima javnog informisanja, kao i na svojoj internet stranici.

CIK je danas, nakon razmatranja Izvještaja o izvršenim provjerama političkih subjekata koji su se prijavili za učešće na prijevremenim izborima za načelnika opštine Laktaši i načelnika opštine Srebrenik, izvršila ovjeru političkih subjekata koji ispunjavaju zakonom propisane
uslove.

Za učešće na prijevremenim izborima za načelnika opštine Laktaši ovjerene su prijave SNSD, SDS, SNS i NDP.

Za učešće na prijevremenim izborima za načelnika opštine Srebrenik ovjerene su prijave SDP BiH, SDA, Stranke za BiH, Unije socijaldemokrata - Unije za sve nas.

CIK je odbio prijavu nezavisnog kandidata Omera Ibrišimovića za učešće na prijevremenim izborima za načelnika Opštine Srebrenik jer nije ispunjavao zakonom propisane uslove za ovjeru.

Nakon provedene procedure javne nabavke, CIK je donio odluku po kojoj će sjedište Glavnog centra za brojanje biti u Olimpijskom centru Zetra u Sarajevu.

Komentari / 0

Ostavite komentar