Montreal: Jelena prošla, Ana ne!

Srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u treće kolo Rodžers kupa u Montrealu, posle teške pobede i preokreta nad Amerikankom Sloun Stivens.

Tenis 07.08.2014 | 09:45
Montreal: Jelena prošla, Ana ne!

Jankovićeva je pobedila rezultatom 6:7, 6:4, 7:6 posle skoro tri sata i 20 minuta igre.

Protivnica Jeleni u narednoj rundi biće Koko Vandevege koja je pobedila Anu Ivanović sa 2:1 u setovima.

Nekarakteristično za ženski tenis, prvi set nam nije doneo nijedan brejk. Vodila se velika borba, obe teniserke imale su prilike za brejk, od kojih je jedna Jelenina bila i set lopta, pa je pobednicu prvog dela igre rešio taj brejk.

Jankovićeva je bolje počela 13. gem, imala prednost, ali je dozvolila protivnici da joj nekoliko puta oduzme servis i na kraju slavi sa 9:7.

Međutim, srpska teniserka dobro je reagovala na gubitak seta, sigurno je zaigrala na startu drugog i u šestom gemu konačno uspela da napravi brejk. Spasla je tri šanse za ribrejk u sledećem gemu i to joj je bilo dovoljno da izjednači.

Treći set bio je i najuzbudljiviji, a Jelena je u dva navrata imala prednost na svojoj strani. Amerikanka se ekspresno vraćala i izborila novi taj brejk u kome je ipak presudilo iskustvo Jankovićeve. JJ je odlično servirala, dočekala priliku i napravila jedini mini brejk, koji joj je doneo konačnu pobedu.

Ana Ivanović završila je takmičenje na WTA turniru u Montrealu u drugom kolu porazom od Koko Vandevege.

Američka kvalifikantkinja savladala je srpsku teniserku posle velike borbe i skoro tri sata sa 2:1, po setovima 6:7, 7:6, 6:4.

Tako smo ostali uskraćeni za srpski derbi u trećem kolu, pošto će Vandevege u narednoj rundi igrati protiv Jelene Janković.

Britanska teniserka Heder Votson plasirala se u treće kolo Rodžers kupa u Montrealu, pobedom nad Slovakinjom Dominikom Cibulkovom.

Votsonova je u glavni žreb turnira došla kroz kvalifikacije, a protiv Cibulkove, koja je postavljena za desetog nosioca, slavila je sa 6:2, 6:7 (3:7), 7:6 (7:5), posle dva sata i 59 minuta igre.

Rivalka britanske teniserke u borbi za četvrtfinale biće Beloruskinja Viktorija Azarenka, koja je slavila protiv Alize Korne iz Francuske sa 6:4, 2:6, 6:4.

U duelu Votsonove i Cibulkove odlučile su nijanse, ali je Britanka bila bolja u ključnim trenucima. Posle osvojenog prvog seta, drugi je izgubila u taj brejku, a potom se u odlučujućem setu na isti način revanširala Slovakinji koja je važila za favoritkinju u tom duelu.

Rodžers kup u Montrealu igra se za nagradni fond od 2.440.070 dolara.

Komentari / 0

Ostavite komentar