Toronto: Nole jedva protiv Monfisa!

Najbolji teniser Sveta Novak Đoković plasirao se u treće kolo Rodžers kupa u Torontu, pobedom posle velike borbe u tri seta nad Gaelom Monfisom iz Francuske.

Tenis 07.08.2014 | 09:30
Toronto: Nole jedva protiv Monfisa!

Đoković je do devete pobede u isto toliko međusobnih susreta sa Monfisom došao sa 6:2, 6:7 (4:7), 7:6 (7:2), posle dva sata i 41 minuta igre.

Novakov naredni rival biće još jedan Francuz Žo-Vilfred Conga, koji je dobio sunarodnika Žeremija Šardija sa 7:6, 6:4.

Đoković je tokom meča sa Monfisom imao dosta uspona i padova, prvi set je odigrao dosta sigurno, ali je potom usledio pad. Francuz je to iskoristio, u drugom i trećem setu je čak bio bolji, ali je srpski teniser uspeo da se izbori i preokrene.

Britanac Endi Mari savladao je Australijanca Nika Kirjosa sa 2-0, po setovima 6:2, 6:2, i plasirao se u osminu finala turnira u Torontu.

Mari je savladao mladog Kirjosa neočekivano lako, za samo 54 minuta igre. U oba seta je napravio po dva brejka, bio je siguran na svoj servis i nije dozvolio moguće iznenađenje.

Britanac će se u narednoj rundi sastati sa pobednikom duela u Ivo Karlović - Rišar Gaske.

Endi se nalazi u istom delu žreba kao naš Novak Đoković, pa je njihov međusobni meč moguć u četvrtfinalu.

Francuski teniser Žo-Vilfred Conga savladao je zemljaka Žeremija Šardija sa 7:6, 6:4 i plasirao se u osminu finala turnira u Torontu.

Conga je prvi set rešio u taj-brejku, da bi u drugom napravio brejk u devetom gemu i u narednom iskoristio svoj servis i završio meč.

Conga će u narednom kolu igrati sa Novakom Đokovićem.

Francuz ove sezone nema ni jednu titulu i ne igra u svom najboljem izdanju. Najbolji rezultat ove godine mu je finale turnira u Marseju koje je izgubio od Ernesta Gulbisa. Stizao je do četvrte runde na sva tri ovosezonska Gren slema. Na Rolan Garosu i Vimbldonu bolji od njega bio je Đoković, dok je na Australijan Openu izgubio od Rodžera Federera.

Sa Novakom se do sada sastao 19 puta, a skor je 13-6 za srpskog tenisera.

A u srpskom derbiju Rodžers kupa u okviru turnira u dubl kategoriji, Nenad Zimonjić bio je bolji od Novaka Đokovića.

Zimonjić je sa svojim partnerom Danijelom Nestorom bio bolji od Đokovića i Vavrinke rezultatom 6:4, 6:4.

Zimonjić i Nestor su se tako plasirali u četvrtfinale gde će im protivnici biti Francuzi Žilijen Beneto i Rože Vaslan.

Srpsko-kanadska kombinacija pokazala je da je u dublju veoma bitna uigranost, što igrači koji su fokusirani na singl nemaju. Nenadu i Danijelu bio je dovoljan po brejk u oba seta, pravili su ih u trećem gemu i potom lagano set privodili kraju.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Lija

07.08.2014 07:43

Izgleda da smo mi navikli na Noletove pobjede, pa nam je ova kao ''jedva''. Istina je da je Nole u igri imao oscilacije, ali njegova pobjeda je rezultat zbira svih prednosti u odnosu na protivnika (bolje fizičke pripremljenosti,snaga duha i želja za pobjedom).Protivnik je u pojedinim trenutcima izgledao kao klovn. Srećno Nole.

ODGOVORITE