Rijeka Bosna na granici odbrane

U Kotor Varošu noć protekla mirno, a jutros je centar grada zahvatio jak pljusak, koji je brzo prestao.

Republika Srpska 07.08.2014 | 09:00
Rijeka Bosna na granici odbrane

Vodostaj rijeke Bosne izmjeren u 7.00 časova na području Doboja iznosio je 4,3 metara rečeno je u područnom Operativno-komunikativnom centru.

Vodostaj je za 130 centimetara viši od kote redovne i samo 20 centimetara ispod kote vanredne odbrane od poplava. Vodostaj na području Doboja izmjeren sinoć u 23.00 časa iznosio je 3,95 metara. Redovna visina kote od odbrane poplava u Doboju iznosi 300 centimetara, a vanredna 450.

U Petrovu situacija nepromijenjena – osim puteva prema Sižju, u federalnoj opštini Lukavac i u Doboju, alternativnim makadamskim putevima, svi ostali putevi su i dalje zatvoreni za saobraćaj, a vanredno stanje i dalje je na snazi.

Saobraćaj i dalje otežan ili onemogućen.

Putni pravac Doboj - Tuzla neprohodan je zbog vode na kolovozu na tri lokacije u Stanić Rijeci, Donjoj Orahovici i Miričini, putni pravac Doboj - Šešlije - Modriča u mjestu Majevac, a na putu Prnjavor - Derventa obustavljen je saobraćaj za putnička vozila u Donjim Smrtićima.

Zbog oštećenja mosta kod mjesta Tobut u prekidu je odvijanje saobraćaja na magistralnom putu Tuzla - Bijeljina. Putnička vozila i manja teretna vozila koriste obilazni put preko Priboja i Tobuta.

Na magistralnom putu Bijeljina - Zvornik u mjestu Janja, prema posljednjim informacijama, saobraćaju sva vozila, ali otežano, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Zbog odrona, i dalje je u prekidu odvijanje saobraćaja na dionici magistralnog puta Dobro Polje - Miljevina. Putnička vozila mogu koristiti regionalni makadamski put Dobro Polje – Jažići – Jelašica - Miljevina, dok ostala vozila koriste magistralni put preko Rogatice i Goražda.

Neprohodan je i regionalni put Doboj - Modriča, zbog prekida u odvijanju saobraćaja u mjestu Vranjak.

Saobraćaj je obustavljen na regionalnom putu Lopare - Gornja Tuzla, u mjestu Veselinovac.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

MODRICA

07.08.2014 11:18

ISTJERAJTE SLJUNKARE ONI SU SRUSILI SVE NASIPE I ZBOG NJIH CEMO IMATI STALNO POTOP

ODGOVORITE