Partizan će utjehu tražiti u LE!

Partizan - Ludogorec 2:2 (2:2), prvak Bugarske ide u plej-of rundu Lige šampiona! Branislav Trajković isključenjem u 41. minutu zaustavio veliki nalet svog tima.

Fudbal 07.08.2014 | 00:27
Partizan će utjehu tražiti u LE!

Fudbaleri Partizana stali su u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Peti put u poslednjih šest sezona!

Posle kiparskih ekipa APOEL i AEL, kao i belgijskog Genka, drugu sezonu zaredom je nepremostiva prepreka bio "bugarski Mančester siti", Ludogorec iz Razgrada.

Letos su crno-beli pretrpeli poraz u oba meča (1:2, 0:1), ovog puta su ostali neporaženi (0:0, 2:2), ali su eliminisani pravilom više datih golova u gostima. Šteta...

Pobedom bi Partizan dobio šansu da se domogne Lige šampiona, a imao bi obezbeđeno mesto u grupnoj fazi Lige Evrope, kao minimum. Ovako će za to mesto morati da se izbori.

Ime protivnika saznaće na žrebu zakazanom za petak u 13 časova.

Gosti su počeli utakmicu mnogo konkretnije i agresivnije, znajući da nemaju šta da čekaju.

Marselinjo im je u 19. i 21. minutu doneo naizgled odlučujuće vođstvo od 2:0, ali se Petar Škuletić postarao da već u 35. minutu bude 2:2, čime su stvari vraćene (gotovo) u egal.

I šta se onda desilo... Desio se nedopustiv "autogol" Branislava Trajkovića, koji nije uspeo da savlada svoje nerve.

Ruka mu je bila brža od pameti, bez lopte je udario u glavu Romana Bezjaka i osudio saigrače da neravnopravni 50 minuta jure treći pogodak!

Šansi za to je bilo dovoljno, možda još više ih je bilo na drugoj strani, ali su mreže u obostranoj igri na "o-ruk" ostale netaknute...

Partizan je krenuo u istom, a Ludogorec u gotovo istom sastavu, kao pre sedam dana u Razgradu, kada je prvi meč trećeg kola kvalifikacija završen bez golova.
Marko Nikolić očigledno je bio zadovoljan kako je njegov tim delovao na gostovanju u Bugarskoj i smatrao je da su isti ti igrači kadri da postignu bar jedan gol, neophodan za prolazak dalje.

Georgi Dermendžijev na klupi Ludogoreca je odmah posle remija sa Partizanom zamenio dotadašnjeg pretpostavljenog, Stojča Stoeva, ali nije pokazao ambiciju da radikalno menja stvari.

U odnosu na prvi duel napravio je dve izmene, jednu prinudno zbog povrede.

PARTIZAN: Lukač, Vulićević, Trajković, Stanković, Volkov, Brašanac (od 83' Ninković), Drinčić, A. Živković (od 71' Luka), S. Ilić (od 46' B. Ilić), Škuletić, Lazović.

Klupa: Ž. Živković, B. Ilić, Gulan, Grbić, Ninković, Luka, Fofana.

LUDOGOREC: Stojanov, Žunior Kaisara, A. Aleksandrov, Moci, Angulo, Zlatinski, M. Aleksandrov (od 78' Anise), Djakov, Dani Abalo (od 46' Misiđan), Marselinjo, Bezjak.

Klupa: Čvorović, Mantila, Espinjo, Žuninjo, Aniset, Šoko, Misiđan.

Utakmicu je sudio Belorus Aleksej Kulbakov, a na tribinama Partizanovog stadiona našlo se, po slobodnoj proceni, nešto više od 20.000 gledalaca.

Komentari / 0

Ostavite komentar