Benfika 'nenormalno' želi Mitrovića!

Portugalci žele da do kraja prelaznog roka dovedu srpskog napadača i ne prihvatajau “ne” kao odgovor.

Fudbal 07.08.2014 | 08:30
Benfika 'nenormalno' želi Mitrovića!

Jedan naš Mitrović je ovog leta napustio Benfiku, ali drugi bi mogao da stigne do kraja prelaznog roka.

Prema navodima portugalskih i belgijskih medija, šampion Portugala želi da dovede Aleksandra Mitrovića! Još ranije se spekulisalo o interesu Porta za Srbina iz Anderlehta, ali je sada u prvi plan iskočio drugi portugalski velikan.

Tamošnji mediji pišu da su kontakti dva kluba već uspostavljeni. Tačnije obnovljeni su. Prvi odgovor Anderlehta je bio da Mitrović nije na prodaju, ali Benfika ne odustaje i nastavlja da pritiska Belgijance. Klub iz Lisabona je ovog leta zaradio preko 70 miliona evra od prodaja Garaja, Oblaka, Markovića, Gomeša, Kardoza i ostalih fudbalera, tako da im ni visoki finansijski zahtevi Anderlehta nisu nepremostiva prepreka.

Ne pominje se konkretno koja je cifra u pitanju, ali se ranije spekulisalo da Anderleht traži između 15 i 20 miliona evra za srpskog napadača. Benfiki je hitno potrebno pojačanje u napadu pošto je Kardozo otišao u Trabzon, a Rodrigo je prešao u Valensiju. Trener Žorž Žezus od ozbiljnih napadača trenutno na raspolaganju ima samo Limu i to je jedan od razloga zašto je kupovina Mitrovića prioritet za lisabonske Orlove. U pripremnom periodu se najbolje videlo koliko muka ima Benfika sa realizacijom.

Pored Lime tu je još i Derlei koji je došao iz Maritima, ali on ne deluje kao dovoljno kvalitetna opcija da iznese sezonu. Benfika je ranije kupila i kontroverzno Bebea, ali ni on nije klasično rešenje za špic napada.

Ostaje da se vidi kakav će biti drugi odgovor Belgijanaca za svog najboljeg igrača koji je u tri meča od početka sezone u Belgiji postigao tri gola.

Komentari / 0

Ostavite komentar