Zvezda i novi igrači 'na ledu'!

Sve je izvesnije da će šampion Srbije Crvena zvezda početi odbranu titule bez pojačanja. Zbog neizmirenih obaveza, osmorica novih igrača još nisu registrovana.

Fudbal 06.08.2014 | 22:30
Zvezda i novi igrači 'na ledu'!

Zvezdi vreme ističe i kako se bliži petak sve je izvesnije da će šampion Srbije početi odbranu titule bez pojačanja. Zbog neizmirenih obaveza, osmorica novih igrača još nisu registrovana, a klub su tokom leta napustila petorica startera iz tima koji je proletos vratio titulu na "Marakanu" - Bajković, Ninković, Mrđa, Dauda i Kelhar. I laiku je jasno da će, ukoliko uprava hitno ne reguliše skoro 1.500.000 evra duga (kroz isplate ili reprograme), crveno-beli sezonu početi izuzetno oslabljeni.

Zato je i trener Lalatović odlučio da na generalnu probu protiv BSK izvede ekipu bez Kahrimana, Planića i Gavrića, koji su se tokom priprema izborili za mesta startera, ali ukoliko ne dođe do iznenadnog zaokreta neće moći da igraju protiv Radničkog. Isti slučaj je i sa Bosančićem, Avramovskim, Despotovićem, Predragom i Stefanom Đorđevićem, pa će u vatru morati i omladinci od kojih Zvezda ima velika očekivanja, ali je pitanje ko je od njih i koliko spreman da u ovom trenutku odgovori visokim zahtevima.

U takvoj situaciji, najveći teret na startu sezone pašće na leđa preostalih igrača iz šampionskog tima, pre svega na kapitena Milijaša, Pavićevića, Mijailovića, Kovačevića, Lazovića, Pečnika i Đorđa Rakića, koji je uz 16-godišnjeg Luku Jovića jedini dostupan centarfor u pogonu crveno-belih.

- Zadovoljan sam kako smo odradili pripreme i kako smo igrali na većini pripremnih utakmica. Ekipa se još formira, nov je trener, kao i stručni štab, ali je atmosfera opet dobra. Ipak, biće nam potrebno još vremena da se naviknemo jedni na druge i očekujem da od prvog kola nastavimo da unapređujemo igru - kaže Rakić.

Pogodak i asistencija 29-godišnjeg napadača protiv BSK ohrabrenje su i za njega i za celu ekipu. Rakić je još u fazi izlaska iz teške povrede i operacije kolena, tako da od njega tek treba očekivati bolje partije.

- Najvažnije mi je da sam zdrav i da nije bilo povreda na pripremama, tokom kojih sam prolazio sam kroz krizne trenutke kada je kondicija u pitanju. Sada sam zadovoljan svojom fizičkom pripremljenošću i očekujem da će ova godina i za ekipu i za mene biti veoma uspešna - s optimizmom konstatuje Rakić.

Početak sezone s pojačanjima ili bez njih neće biti isti, ali Zvezdini igrači i treneri očigledno moraju biti spremni na sve...

Komentari / 0

Ostavite komentar