Sapna se povukla

Povlačenjem rijeke Sapna u svoje korito, 18 kuća u zvorničkom naselju Ekonomija i 10 kuća u Čelopeku više nisu pod vodom.

Republika Srpska 06.08.2014 | 18:00
Sapna se povukla

Prohodan je i magistralni put Zvornik - Bijeljina, koji je jutros bio u prekidu u Čelopeku i Karakaju.

Nadležne opštinske službe radiće na ispumpavanju vode gdje bude potrebno, a biće angažovane i mašine kako bi do kraja sutrašnjeg dana osnovni problemi bili sanirani.

Zamjenik načelnika opštine Zvornik Danijel Dragičević rekao je da su, prema prognozama meteorologa, moguće padavine i večeras, ali ne u količini kao juče i sinoć.

Smatrajući da nove padavine ne bi trebalo da izazovu dodatne probleme, Dragičević je apelovao da građani i privredni subjekti budu na oprezu.

Izuzev Sapne, ostale rijeke na području zvorničke opštine, kao i Drina, nisu se izlivale iz korita.

Protok Drine na Hidroelektrani Mali Zvornik u 14 časova iznosio je 441 metar kubni u sekundi sa tendencijom mirovanja, dok je protok Drine jutros iznosio 646 metara kubnih u sekundi.

Izvor: Srna

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

aco

06.08.2014 18:10

Sta cete sada vec ste podjelili vaucere na Ekonomiji i ljudi se malo sredili pa danas opet voda u kucama,zasto niste obezbjedili Sapnu. Isti scenario ceka i Sopotnik rjecno korito je puno kamena samo da bude jaca kisa i selo je opet gotovo,zar nije lakse sprjeciti nego ljeciti.

ODGOVORITE