'Ratnici' i tribine ruše Ludogorec!

Marko Nikolić najavljuje "ratnički Partizan" u sredu uveče, ali i poručuje da od meča protiv Ludogoreca ne zavisi opstanak kluba. "Neka Ludogorec razmišlja kako će protiv 11 ratnika i 30.000 ljudi na tribinama", kaže on.

Fudbal 05.08.2014 | 18:45
'Ratnici' i tribine ruše Ludogorec!

"Dajte gol, dajte gol, crno-beli dajte gol, pa da pivo pijemo", glasi stih pesme Grupe JNA koja često odjekuje Topčiderskim brdom.

Baš taj jedan gol potreban je Partizanu da se domogne plej-ofa za plasman u Ligu šampiona. Prvi meč je završen bez pobednika i bez golova. Dakle, jedan gol vodi Partizan dalje, ali pod uslovom da se sačuva vlastita mreža od opasnih "Bugara", tačnije Brazilaca i ostalih legionara u Ludogorecu.

Pokazala je ekipa iz Bugarske da je veoma opasna i da je Partizan ranjiv. Malo sreće, malo pravovremena uklizavanja Vladimira Volkova, blok Vojislava Stankovića... spasili su Partizan u prvoj utakmici.

Pred revanš meč, u sredu uveče na stadionu u Humskoj (početak u 20.45), trener crno-belih Marko Nikolić potpuno želi da rastereti ekipu i poručuje da bi sad Ludogorec trebalo da razmišlja o Partizanu, a ne obrnuto.

"U sportu ne pobeđuje uvek onaj koji je potrošio više novca, presudni mogu da budu motivacija i želja da se dođe do cilja. Sada Ludogorec dolazi u našu kuću i neka gosti razmišljaju kako će se izboriti sa 11 ratnika na terenu i još 30.000 na tribinama", izjavio je Nikolić na konferenciji za medije u Humskoj.

Prethodnih dana mediji su pisali koliko plasman u narednu fazu i sigurna jesen u Evropi znače klubu koji se nalazi u teškoj finansijskoj situaciji.

"NIje normalno da se pravi situacija da je ovaj meč presudan i to je neka vrsta nesportskog pritiska. Ovo nije 'biti ili ne biti' za Partizan. Partizan je u svojoj istoriji igrao mnoge velike utakmice, i igraće i u budućnosti. život će ići dalje u klubu. Važno je da premasebi budemo pošteni, da ostavimo sve što imamo, a ako to budedovoljno biće fenomenalno. Mi moramo da damo sada sve na terenu i ako napravimo iskorak, to će biti neka vrsta podviga i to nijenemoguće", naveo je Nikolić.

Šef stručnog štaba crno-belih potvrdio je da su Danko Lazović i Andrija Živković spremni za meč sa bugarskim šampionom.

"Imamo igrače koji su igrali i veće utakmice od ove. Moramo da budemo hrabri, da verujemo u sebe i jednostavno da igramo fudbal. Znam da možemo bolje nego u Razgradu, iako su i tamo momci bili disciplinovani. Ovakav meč može da odluči jedna lopta ili nekoliko centimetara, a sreću moramo da zaslužimo", poručio je Nikolić i konstatovao da ekipa ima neku vrstu opterećenja, pošto je jedini preostali predstavnik Srbije na evro sceni.

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

nemanja

05.08.2014 17:03

ajmo crno belo ooooooooooooo

ODGOVORITE
Name

Petar

05.08.2014 19:40

Nikada necete biti kao Zvjezda

ODGOVORITE
Name

brane

05.08.2014 20:43

Napred crno beli,jedini ste u bivšoj jugi što vredite!

ODGOVORITE
Name

Petar

06.08.2014 08:17

Za vas je prejak i DJurgarden svedski,i on vas je eliminisao jednom prilikom

ODGOVORITE