Policajac iz predstave: Nisam znao da je u pitanju gluma

Nisam znao da je gluma i da je reč o pozorišnoj predstavi. Instinktivno sam, u nameri da zaštitim žrtvu, reagovao čuvši vrisku, jauke i zapomaganje. Pogotovo što je u tom trenutku u gradu bilo mnogo ambasadora i predstavnika stranih država, koji su došli na manifestaciju „Prnjavor, mala Evropa“.

Republika Srpska 04.08.2014 | 20:39
Policajac iz predstave: Nisam znao da je u pitanju gluma

Ovako Nedeljko Kontić (47), policajac iz Prnjavora, objašnjava zašto je „upao“ na pozorišnu predstavu i skrenuo pažnju celog regiona.

Pred očima iznenađenih glumaca, ali i više stotina okupljenih „spasao je majku troje dece od supruga nasilnika“.

Kako se ispostavilo, ovaj revnosni policajac je, zapravo, uleteo u pozorišnu predstavu i odbranio glumicu od „muža nasilnika“, takođe, glumca!

Da ne bude uhapšen, zgranutog dvadesetogodišnjeg glumca Aldina Fafulovića spasli su tek povici iz publike: „Stani! Gluma je!“ Pusti ga, čoveče! Predstava je!“.

"Imao sam na umu bezbednost prisutnih, ali i to da sprečim sramotu da neko, pred uvaženim gostima iz sveta, šamara ženu i seče joj kosu", obrazlaže svoj gest Nedeljko Kontić.

Prenošenjem pisanja „Novosti“, ova nesvakidašnja predstava u Prnjavoru „obigrala“ je region, pa je čak u zasenak bacila i sam festival.

U Policijskoj stanici Prnjavor za reakciju policajca imaju samo reči hvale, pa je on, prema rečima komandira Miroslava Đukića, pohvaljen od menadžmenta stanice.

"Nismo bili obavešteni o održavanju predstave i to na otvorenom, bez bine", kaže za „Novosti“ komandir Đukić, dodavši da su mnogi prisutni njegovu intervenciju propratili aplauzom.

I sama masa ljudi, koja je čuvši vrisku nagrnula na trg, bila je zbunjena i iznenađena.

Pogotovo kada su se u rukama muškarca našle makaze. Nije bilo redara koji bi, pre svih, upozorio policajca da je reč o predstavi.

Angažovan na obezbeđenju javnog reda i mira, čuvši vapaje i vrisku, naš policajac reagovao je kao što bi svaki profesionalac. Zato smo ga i pohvalili.

Intervencija prnjavorskog policajca naišla je, na prijemu kod načelnika opštine dr Siniša Gatarića, na pohvale i simpatije i kod predstavnika zemalja iz EU.

Glumačku predstavu na Trgu srpskih boraca u gradu podno Ljubića, u sklopu Festivala nacionalnih manjina, upriličilo je ovdašnje Udruženje „Romska devojka“, a u izvođenju višestruko nagrađivanog amaterskog Forum teatra iz Viteza.

Nakon kraćeg prekida predstava je nastavljena. Ali, sa nepodeljenim utiskom prisutnih da je umalo uhapšeni glumac „nasilnik“ Fafalović, svoju ulogu priveo kraju upola tišim glasom, često bojažljivo gledajući prema pristiglim „plavcima“.

DOBAR ČOVEK

Dileme nema da će predstava na Trgu srpskih boraca u Prnjavoru, „Reci NE nasilju u porodici“, ostati upamćena i po tome što je do suza nasmejala mnogobrojne gledaoce.

"Tek sutradan sam se povratio od smeha, ali mislim da je policajac pobrao simpatije i profesionalno reagovao, a pošto je seo za naš sto imao sam priliku da se uverim da je i dobar čovek" prenosi utiske za „Novosti“ Dervo Sejdić, monitor za pitanje Roma Misije OEBS u BiH.

Komentari / 0

Ostavite komentar