Bobić došao po Kostića!

Štutgart baš zagrizao za prodorno srpsko krilo, ali ima i drugih interesenata.

Fudbal 02.08.2014 | 13:15
Bobić došao po Kostića!

Prvu sezonu u Holandiji presedeo je na klupi, ali je protekle eksplodirao i postao jedan od najtraženijih mladih fudbalera iz Eredivzije. Sudeći, po informacijama koje dobijamo iz Holandije čini se da je Štutgart najkonkretniji kada je u pitanju angažovanje Filipa Kostića.

Švabe su izbor na poziciji krilnog fudbalera skratili na dva imena – Kostić i Marko Fabijan, 25-godišnji Meksikanac iz Gvadalahare koji je trenutno na pozajmici u Kruz Azulu. Prema navodima Bilda, ipak, srpski internacionalac je prva meta.

Problem je, međutim, što bi se Švabe najradije ograničile na sumu od četiri do pet miliona evra za obeštećenje, dok Groningen zahteva više. U Holandiji spekulišu da bi šest miliona bilo dovoljno da omekša sportskog direktora Hansa Nijlanda.
"Kostić može da ide samo u slučaju ekstremne ponude", kategoričan je Nijland.

Ali, kategoričan je i trener Štutgarta Armin Veh, koji insistira na Filipu, pa je Fredi Bobić, zadužen za transfere, već boravio na severu Holandije.
"Obavili smo prve pregovore i oni će se nastaviti. Mogli bi da potraju, ali sve je još otvoreno", zakopčan je Bobić u izjavi za nemačke medije.

Podsetimo, mediji su ranije pisali da Kostićeve igre pomno prate i Sporting iz Lisabona, Porto, Ajaks i PSV, pa se ostanak u Groningenu čini malo mogućim.
"Dok se nešto konkretno ne desi potpuno sam posvećen Groningenu. Naravno, svaki igrač ima ambicije i jasno je da i ja želim u veći klub i jaču ligu, ali trenutno sam zadovoljan i ovde. A to što se piše? Na to stvarno ne mogu da utičem. Glavom sam u Groningenu", rekao je Kostić holandskim novinarima posle današnjeg treninga.

Komentari / 0

Ostavite komentar