Pavić: Neodgovorni političari prave štetu

Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić izjavio je danas da odaje priznanje MUP-u Republike Srpske i Okružnom tužilaštvu Banjaluka za brzu i efikasnu istragu i rasvjetljavanje dvostrukog ubistva u Trnopolju i da je to jedini način da se demantuju sve priče koje su pratile ovaj slučaj.

Republika Srpska 01.08.2014 | 13:01
Pavić: Neodgovorni političari prave štetu

"Ostaje gorak okus od izjava neodgovornih političara koji su dali sebi za pravo da prije policije, tužilaštva i drugih organa sude i presuđuju. Dovoljan šamar im je ovo što su dobili brzom i efikasnom istragom i bilo bi zaista nemoralno nešto slično ponoviti", rekao je Pavić novinarima u Prijedoru.

On je podsjetio da je i prije hapšenja osumnjičenog za ovo teško ubistvo apelovao na sve, a posebno na političke zvaničnike, da ne daju izjave koje mogu izazvati nemir među stanovništvom, a naročito da ne daju neprovjerene i lažne izjave s ciljem da se unese nemir među građane i da se predstavi da je to krivično djelo na nacionalnoj osnovi.

"Sada se vidi da od toga nema ništa. Ubica je ubica i ne treba ih dijeliti po nacionalnoj osnovi. Ovo je primjer kako ljudi koji ne razmišljaju mogu napraviti štetne posljedice. Ali, na sreću, s obzirom na to da se brzo reagovalo i da je brzo otkriven izvršilac, nije bilo nekih posljedica na terenu koje bi ostavile štetu", dodao je Pavić.

Zikrija Krkić /41/ iz Trnopolja osumnjičen je za dvostruko ubistvo, a najvjerovatniji motiv je osveta prema mlađoj žrtvi. Krkić je Muharema Balića /62/ i Almira Redžića /48/ iz Trnopolja kod Prijedora ubio rafalnim pucnjima iz vatrenog oružja 28. jula u kafiću "San" u Trnopolju. Iz Centra javne bezbjednosti Prijedor najavljeno je da će se policija u narednom periodu pozabaviti svima koji su istragu vodili u pogrešnom smjeru i koji su svjesno obmanjivali javnost.

Odbornik Stranke demokratske akcije Nedžad Bešić je na konferenciji za novinare u Kozarcu 30. jula, nekoliko časova prije hapšenja osumnjičenog, rekao da raspolaže podacima iz MUP-a da se broj osumnjičenih sveo na pet imena iz Omarske i Gradine, te da se zna ko živi u Omarskoj i Gradini, aludirajući na činjenicu da su to jednonacionalne sredine u kojima žive isključivo Srbi.

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

илија

01.08.2014 11:11

О гдјеси брате милокрадов како миле бомбаш

ODGOVORITE
Name

od ranije poznat policiji

01.08.2014 11:36

Slažem se Paviću s tobom, političar i neodgovornost u ovoj zemlji ide jedno s drugim, samo si trebao navesti i primjer odgovornih političara, ne po demagogiji nego po dijelima.. svi ste vi ista g....

ODGOVORITE
Name

PUTEVI I AUTOPUTEVI

01.08.2014 11:52

STETA JE TU PAVICU JER JE SVE DUPLO PLACENO A VIDI KOLIKO SU TI KADROVI PAMETNI NAPLATNE KUCICE KAO DA SU IH UCRTAVALI I GRADILI TOTALNI PSIHIJATRIJSKI SLUCAJEVI A DA SI ISTA PAMETNIJI SMJENIO BI IH!?

ODGOVORITE
Name

MIRKO

01.08.2014 11:56

MOJ PAVICU, BRATE PO KRIMINALU MILE BOMBASA, DOK TI IZGOVOR JEDNU RECENICU MOZE NESTATI POLA PRIJEDORA.

ODGOVORITE
Name

amajlije

01.08.2014 12:34

Znamo se Marko polo I Mile cjelo.Koga farbas vise ti.

ODGOVORITE
Name

partner

02.08.2014 10:31

Marko Pavić i Nedeljko Čubrilović su Miloradovi glavni saradnici u biznisu već 9 godina.

ODGOVORITE
Name

Marko

04.08.2014 14:45

OPET OVAJ LOPOV NEŠTO KAO HOĆE DA KAŽE!?

ODGOVORITE