Katalonija se otcepljuje, ide i Barsa!

Barseloni su, posle sve jačih separatističkih pokliča sa "Kamp Nou", poslali poruku da neće moći da igra u Primeri ako Katalonija postane samostalna.

Fudbal 31.07.2014 | 13:45
Katalonija se otcepljuje, ide i Barsa!

Ne može i jare i pare.

Barselona je tradicionalno bila katalonski klub, za razliku od Espanjola. Na njenim utakmicama dugo već, a u poslednje vreme sve češće i sve glasnije, zagovara se separatizam odnosno ideja nezavisne Katalonije.

Međutim, ako dođe do odvajanja ove pokrajne od "Kastilje", Barsa neće moći da se takmiči u Primeri! Bar ne pod ovakvim okolnostima...

Ovo je ovog četvrtka jasno poručio prvi čovek španskog fudbala Havier Tevas. On je istakao da, prema propisima, LFP (Španska fudbalska liga) ne može da uključi tim iz strane zemlje da se takmiči i da bi postojala tanka mogućnost da se to sprovede u delo samo ukoliko bi Španija i Katalonija potpisale sporazum da vrate Barsu u La Ligu.

A, pitanje je kakav bi stav Španije bio prema Kataloniji i Barseloni posle takvog čina...
"Prvo, ne volim da govorim o nemogućim stvarima, jer će Katalonija zauvek biti Španija", rekao je Tevas za španski "As", list iz Madrida, okrenut Realu i Atletiku.

"I uopšte nisam zabrinut zbog Barselone, već zbog Nastika, Đirone, Espanjola, Ljagostere, Sadabelja i ostalih malih klubova. Njih bi otcepljenje mnogo više pogodilo. Ako bi zakoni, pravila, propisi ostali isti, oni ne bi mogli da se takmiče u našoj ligi", dodao je.

"Prema propisima, Barselona ne bi mogla da se takmiči u La Ligi ukoliko ne bi postojao sporazum dve države", podvukao je, ali i nagovestio da postoji mogućnost dogovora, ako bude volje i, na kraju, ako bude otcepljenja.

"Morali bismo da menajmo zakone, pravila... Andora, recimo, učestvuje u našim takmičenjima jer su odnosi naše dve države takvi da to omogućavaju".

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

dado

31.07.2014 12:04

Pocelo je pocelo...

ODGOVORITE
Name

Lija

31.07.2014 12:49

Za očekivati je talas sličnih postupaka u regionu i šire. Zašto ne jednom sve dovesti do čistih računa.

ODGOVORITE