Gojko Kačar ponovo kreće ka vrhu

Samo jedan razgovor sa Mirkom Slomkom bio je dovoljan da srpski internacionalac zauzme mesto u prvom timu HSV-a.

Fudbal 30.07.2014 | 20:05
Gojko Kačar ponovo kreće ka vrhu

Bio je to ogroman potencijal. Potencijal koji je možda i najbolje opisao sada u Srbiji omraženi Džo Šimunić.

"Gojko Kačar? Baš šteta. Kad je došao u Hertu bio sam ubeđen da će za koju godinu igrati u Mančester junajtedu ili tako nešto. On u sebi ima nešto posebno, kad god je lopta ničija, kad god je neki prekid on je uvek tu, najbliži. Dugo igram fudbal, 14 godina sam bio u Nemačkoj, ali to nikad nisam video. Prosto je neverovatan", rekao je Šimunić.

Kačar... kao da je u zemlju propao. U Hamburgu su maltene odustali od njega, Gojkov reprezentativni status potpuno je zaboravljen... A onda se pojavio japanski Serezo. I ubrzo Mirko Slomka. Budućnost Gojka Kačara sada izgleda mnogo svetlije. Novi trener HSV-a (stigao u klub kada je srpski internacionalac već otišao na "kaljenje" u Japan) bivšeg vundekinda Vojvodina vidi kao sastavni deo veznog reda Hamburga.

"Šansa se ukazala, ja sam je zgrabio, na svim pripremnim mečevima bio starter, za razliku od većine provodio svih 90 minuta na terenu što samo po sebi upućuje na zaključak da sam Slomkin izbor za sezonu pred nama. Konkurencije se ne plašim, može sad, u prelaznom roku, da dođe ne znam ko, ali toliko samopuzdanja imam...", samouveren je Kačar u razgovoru za dnevni list Sport.

Protekli meseci učinili su ga takvim.

"Stekao sam sjajno iskustvo u Japanu, redovno igrao, vratio se u formu, doživeo niz lepih stvari... U Nemačku je stigla ponuda Hamburgeru za obnovu saradnje, ali završilo se samo na želji Japanaca, kojima dugujem ogromnu zahvalnoast. Šta je presudilo da dođe do ovakvog scenarija? Sastanak, samo jedan susret sa šefom Slomkom, koji mi je jasno stavio do znanja da najozbiljnije računa na mene i da ne postoji razlog za moj povratak u Japan", kaže Kačar čiji ugovor sa HSV-om ističe narednog leta.

Do tada ćemo već znati - može li Kačar da ispuni makar deo onog vanserijskog potencijala?

Komentari / 0

Ostavite komentar