Omladinci Srbije zadovoljni EP-om

Omladniski reprezentativci Srbije saglasni su u oceni da su na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj ostvarili dobar rezultat.

Fudbal 30.07.2014 | 14:20
Omladinci Srbije zadovoljni EP-om

Izabranici selektora Veljka Paunovića ipak nisu uspeli da odbrane titulu koju je osvojila prethodna generacija, zaustaljeni su u polufinalu od Portugala.

"Zadovoljan sam rezultatom na Evropskom prvenstvu. Ostvarili smo naš cilj, a to je plasman na Svetsko prvenstvo za igrače do 20 godina na Novom Zelandu. Tamo ćemo imati priliku da se ponovo dokažemo", rekao je fudbaler Crvene zvezde Luka Jović.

Omladinska fudbalska reprezetacija Srbije poražena je u polufinalu EP od Portugala posle boljeg izvođenja jedanaesteraca.

"Dobro smo igrali, utakmica je bila teška, ali Portugalci su mnogo dobri - sila u Evropi. Tokom meča nije bilo mnogo izglednih prilika, iako smo i mi i oni imali nekoliko prilika da dodjemo do gola. Penali su bili na sreću, a ovog puta je ona bila na njihovoj strani", naveo je Jović.

Fudbaleri crveno-belih, koji su nastupali na kontinentalnom prvenstvu, došli su u Sloveniju na pripreme Zvezde. Oni će se vratiti za Beograd sa prvim timom.

Mladi golman Zvezde i omladinski reprezentativac Predrag Rajković nada se da će Srbija na SP naredne godine ostvariti dobar rezultat.

"Utakmica je bila jako teška, dobro smo igrali, imali smo šanse, ali nažalost izgubili smo na penale. Bitno je da smo ispunili svoj cilj da odemo na SP, nadam se da će nas tamo poslužiti sreća i da ćemo napraviti dobar rezultat", rekao je Rajković.

Vezni fudbaler “crveno-belih“ Marko Grujić ocenio je da je reprezentacija na Evropskom prvenstvu odigrala najbolje utakmice protiv najtežih rivala.

"Bili smo najmlađi na turniru, jer smo došli sa osam, devet igrača znatno mlađih. Mi smo i u tom sastavu pokazali da možemo kvalitetno da igramo - najbolje mečeve smo odigrali protiv Nemačke i Portugala", rekao je Grujić.

Komentari / 0

Ostavite komentar