Izvještaj protiv profesora Šipke

Policijski službenici Centra javne bezbjednosti Banjaluka /CJB/ podnijeli su izvještaj Okružnom tužilaštvu Banjaluka protiv lica sa inicijalima D.Š. /67/ iz Banjaluke za krivična djela zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja i falsifikovanje ili uništavanje poslovnih ili trgovačkih knjiga ili isprava.

Republika Srpska 28.07.2014 | 15:01
Izvještaj protiv profesora Šipke

 Portparol CJB Banjaluka Marija Markanović rekla je Srni da se D.Š. sumnjiči da je od 2002. do 2005. godine, dok je obavljao poslove direktora preduzeća iz Banjaluke, u namjeri da klijentima preduzeća pribavi protivpravnu imovinsku korist, više puta izvršio isplatu novčanih sredstava sa računa preduzeća na račun u banci u ukupnom iznosu od 210.409 evra.

Prema njenim riječima, ta novčana sredstva su iskorištena za povrat dijela uplaćene premije klijentima preduzeća, što nije prikazano u finansijskim evidencijama.

"CJB Banjaluka nastavlja rad na dokumentovanju ovog predmeta", navela je Markanovićeva.

Nezvanično se saznaje da je riječ o Dragutinu Šipki, redovnom profesoru Univerziteta u Banjaluci koji je obavljao poslove direktora "Krajina osiguranja" AD Banjaluka.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Rubin

28.07.2014 13:07

Lopoviće vješaju,lopove propuštaju-rekao je narod davno.Takav slučaj je ovo,gdje su vladajući oligarsi sa svojim milijardama ,od naroda otetim!Pročitani ste ko otvorena knjiga!

ODGOVORITE
Name

jovica

29.07.2014 06:46

Ovaj je clan Saveza za promjene.

ODGOVORITE