Prihodi od reklama udvostručili profit Fejsbuka

Profit društvene mreže Fejsbuk je u drugom kvartalu i više nego udvostručen zahvaljujući velikom prilivu prihoda od reklama i rastućem broju korisnika.

Informacione tehnologije 28.07.2014 | 08:05
Prihodi od reklama udvostručili profit Fejsbuka

Neto profit Fejsbuka je, u tri meseca zaključno sa 30. junom, uvećan 138 odsto na 791 milion dolara, što je preko dva puta više u odnosu na profit od 333 miliona dolara iz istog perioda lane, navodi se u saopštenju te kompanije, a prenosi agencija Frans pres.

"Imali smo uspešan drugi kvartal. Naša zajednica je nastavila da raste, i uočili smo veliki broj mogućnosti u povezivanju sa ostatkom sveta", izjavio je izvršni direktor i suosnivač Fejsbuka, Mark Zakerberg.

Prihodi Fejsbuka su u tom kvartalu porasli na 2,91 milijardu dolara, od čega je 62 odsto uprihodovano od reklama na mobilnim uređajima poput smartfona i tablet računara.

Kao ključ uspeha ove kompanije, analitičari navode sve veći broj korisnika te društvene mreže koji se putem svojih mobilnih uređaja povezuju na Fejsbuk. Broj ljudi koji su makar jedanput mesečno posetili Fejsbuk porastao je na 1,32 milijarde, za 14 odsto više u odnosu na isti kvartal lane, dok je broj aktivnih korisnika sa mobilnih uređaja porastao na 1,07 milijardi, dodaje se u saopštenju Fejsbuka.

 

Komentari / 0

Ostavite komentar