Hrvatska: Pretučen holandski turista

Holandski turista Mihael Roleman, koji je pretučen nedavno na terasi restorana u centru Poreča, pušten je danas iz kliničke bolnice Rijeka, pa je sa porodicom otputovao u Holandiju.

Region 24.07.2014 | 23:01
Hrvatska: Pretučen holandski turista

Holanđanin je operisan u riječkoj bolnici. Zadobio je prelom donje vilice i druge povrede glave, te potres mozga.

Taj teški incident dogodio se u nedjelju, 20. jula uveče, kad je 38-godišnji Holanđanin konobaru u porečkom restoranu "Bijeli san" prigovorio da dugo čeka naručenu večeru, prenose hrvatski mediji.

Osoblje mu je navodno reklo da, ako ne želi čekati, može bez plaćanja otići iz restorana, što je turista iz Holandije htio učiniti, ali je problem nastao oko računa za piće.

U bolnici na Sušaku pretučenog turistu posjetio je ministar turizma Hrvatske Darko Lorencin, koji je najoštrije osudio taj brutalni napad i ponudio pomoć hrvatskih institucija.

Gradonačelnik Poreča Edi Štifanić rekao je da će, u znak izvinjenja, grad Poreč u saradnji sa porečkom Turističkom zajednicom pokriti sve troškove boravka te porodice.

On je najavio da će razmotriti kakva je mogućnost oduzimanja terase ugostiteljskom objektu "Bijeli san".

Holandskog turistu u Poreču brutalno je pretukao nećak vlasnika restorana "Bijeli san" Hajdara Bilalija, čiju porodicu Porečani često vežu za pojam "albanska mafija", javili su ranije hrvatski mediji.

Izvor: Agencije

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

bosna

25.07.2014 04:50

Hrvati su digli nos od ulaska u EU.

ODGOVORITE
Name

patriota

25.07.2014 06:10

Nije naletio na konobara nego na budalu ne mješajte profesiju i nasilnu budalu .Inače u tom restoranu nema kafe nego kava i nećete je dobiti, poznat restoran po incidentima

ODGOVORITE
Name

Restoran

25.07.2014 08:42

Pa nije došo u Burger King u Holadiji i da se šepuri kako on hoće.

ODGOVORITE
Name

Crni Gruja

25.07.2014 08:52

Mora da je srpskog porijekla.

ODGOVORITE