Na Starčevici ostali bez vode

Mještani banjalučkog naselja Starčevica žale se da im je izgradnja nove zgrade u Ulici Majke Jugovića donijela mnoge probleme, od pucanja vodovodnih cijevi do uništavanja saobraćajnice.

Republika Srpska 24.07.2014 | 22:45
Na Starčevici ostali bez vode

Stanari zgrada u ovoj, ali i Ulici Boška Tošića, o ovome su obavijestili Komunalnu policiju, koja je izašla na lice mjesta i utvrdila nepravilnosti.

Slobodan Puzić, stanar zgrade pored gradilišta, kaže da problemi nikako nisu zanemarivi.
"Ulicu Majke Jugovića potpuno su zatvorili za saobraćaj, potkopali su je, tom ulicom više neće moći da se saobraća, tako da su stanari potpuno izolovani i nemaju prilaza zgradi", priča Puzić.

Objašnjava da su prilikom iskopavanja zemljišta uništene vodovodne cijevi pa su satima bili bez vode.

"U utorak oko 14 časova čula se snažna eksplozija od pucanja cijevi i od tada pa do pola 10 uveče nismo uopšte imali vodu. Taj problem je sada riješen, ali samo privremeno, jer su vodovodne cijevi vani.Strahujemo i za djecu jer kamioni po cijeli dan prolaze pored ulaza u zgradu", navodi on.

Veljko Jarić, vlasnik firme "Aragosta invest", koja izvodi radove na pomenutom objektu, kaže da je svjestan da problem postoji i da razumije zabrinutost mještana.

"Stvar se iskomplikovala. Desilo se podzemno klizište, koje je uništilo saobraćajnicu, ali svim silama se trudimo da to što je prije moguće saniramo", objašnjava Jarić.

Kaže da je dolazila i Komunalna policija, koja im je dala rok od 15 dana da riješe ovaj problem, ali smatra da im za to neće biti potrebno više od 10 dana.

"Veliki problem nam prave podzemne vode, pumpe nam rade i danju i noću. Sve to nam je stvorilo dodatne troškove, ali ovo moramo sve da saniramo u što kraćem roku", dodaje on.

Izvor: Nezavisne novine

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Boris

24.07.2014 23:30

Veljko Jarić ... poznati banjalučki "bizmismen" će to da riješi

ODGOVORITE
Name

Za Borisa

25.07.2014 09:14

Sta imas protiv Veljka Jarića?!Jedina ozbiljna gradjevinska firma u RS i nikada nam plate ne kasne ni jedan dan.

ODGOVORITE
Name

djole iz Talije

25.07.2014 16:50

Ma dobar je Jaric ..tolikoo da ga treba j..i njega i Jovu Šušnjaru -Orfeja olinjalog SNSD špijuna po B.L. i kurtona od Ranka Škrbica..

ODGOVORITE