Grlo iz Semberije pobjednik Srpskog Derbija

Prvi pehar pobjednika Srpskog galopskog Derbija, koji se prošle nedjelje održao na Beogradskom hipodromu, stigao je u Semberiju i to zahvaljujući grlu Mister Pegaz iz štale Milana i Radeta Cacanovića u Golom Brdu.

Republika Srpska 18.07.2014 | 11:18
Grlo iz Semberije pobjednik Srpskog Derbija

U ovogodišnjem, 92. po redu Srpskom galopskom Derbiju, koji konji mogu trčati samo jednom u karijeri, u uzrastu od tri godine, učestvovalo je 13 grla, a semberski predstavnik se u stazi našao zahvaljujući pobjedama na 1.800 metara u “Trajal Stejksu”, te na 2.400 metara, na koliko se trči i Srpski Derbi, u čuvenoj trci “Bombarder”.

“Za sjajne rezultate Mister Pegaza posebno su zaslužni trener Miroslav Jovanović -Jupi, pod čijim budnim okom je ovo grlo već godinu dana, kao i mladi džokej Goran Mešetović” – ističe Rade Cacanović, koji priznaje da još uvijek nije sredio utiske od nedjeljne trke.

Mister Pegaza krajem avgusta očekuje još jedna veoma prestižna trka na Beogradskom hipodromu – Trofej predsjednika Srbije, na kojoj pored trogodaca, učestvuju i starija grla, koja su tokom godine ostvarila dobre rezultate.

Branko Nikolić, predsjednik sudijskog kolegijuma na ovoj manifestaciji, Mister Pegaza svrstava u red favorita i u trci koja predstoji, ističući da je riječ o grlu pred kojim je sjajna budućnost.

Srpski galopski Derbi, koji je ove godine u znaku 100 godina Beogradskog hipodroma, najveći je događaj u konjičkom sportu na ovim prostorima, a Mister Pegazu je, osim pehara, pobjedničkog lovora i Srebrne potkovice, pripala i vrijedna novčana nagrada.

BN TV

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Radovan

18.07.2014 09:24

To Cale legendo, samo naprijed!

ODGOVORITE
Name

BOSKO CACANOVIC

15.02.2016 16:07

TO RADE KAD CE NOVE TRKE

ODGOVORITE