Piksi: Džaja je opljačkao Zvezdu!!!

Dragan Stojković žestoko optužio bivšeg predsednika da se "ugrađivao" u transfere igrača.

Fudbal 17.07.2014 | 10:07
Piksi: Džaja je opljačkao Zvezdu!!!

Dragan Stojković Piksi izjavio je da je Dragan Džajić uzeo deo novca od prodaje Nikole Žigića Rasingu iz Santandera.

On je u intervjuu za "Informer" otkrio detalje tog transfera, koji je obavljen u avgustu 2006. godine i otkrio da je dobar deo tog novca završio u Džajićevom džepu.

"Džajić je dok je bio predsednik kluba menadžeru Milanu Ćalasanu prepustio 50 odsto prava od prodaje Žigića, uz dogovor da polovinu od budućeg transfera visokog golgetera podele međusobno. Video sam i SMS poruke koje je Džajić poslao Ćalasanu i koje to potvrđuju", ispričao je Piksi.

Detaljno je opisao kao je izgledao transfer Žigića.

"Pristali smo da ga prodamo za šest miliona evra. Pet odsto od te sume, odnosno 300.000 evra, otišlo je Žigićevom matičnom klubu, tako da je ostalo 5,7 miliona evra. Dogovorena je dinamika isplate: prva tranša, septembar ili oktobar 2006, iznosi 1,7 miliona evra, druga tranša za godinu dana 1,4 miliona evra, a zatim treća i četvrta rata po 1,3 miliona evra. Zvezda je bila dužna da os svake rate 50 odsto da Ćalasanu. S obzirom na kredite i nenormalna zaduženja koje sam nasledio, uspeli smo da mu platimo samo jedan deo od te prve rate. Ako se dobro sećam, od 850.000 evra, koliko je trebalo da mu damo, uplatili smo mu 500.000 evra ili 550.000 evra", izjavio je Stojković.

On je objasnio i da je Džajić pričao medijima da je Zvezdu ostavio u plusu, a to je bila laž.

"Kao predsednik sam 15. jula 2006. dobio informaciju iz finansijske službe da je neto kreditno zaduženje kluba bilo 7.825.000 evra, a onda posle samo dva meseca da je taj dug oko 11 miliona. Pomerio sam stolicu uza zid da ne bih pao! Pitao sam se odakle još tri miliona evra... A u međuvremenu su stigle neke fakture, jedna na primer od 105 miliona dinara, koju je poslalo neko građevinsko preduzeće".

Piksi kaže da je klub "sahranio" kredit Meridijan banke.
"Taj kredit od 7.050.000 evra Džajić je uzeo mesec i po dana pre mog dolaska u klub, u maju 2006. Kamatna stopa iznosila je 17 odsto, što je potpuno van pameti. Postojao je, međutim, i kratkoročni kredit kod Komercijalne banke od milion evra - ista priča, kamata od 16 ili 17 odsto. Čovcek iz meridijan banke mi je doslovce rekao: 'Džajića niko nije tukao po ušima da uzima takav kredit. Mi smo saopštili naše uslove, a on je rekao da ga ništa ne zanima i da mu je novac neophodan'", rekao je Stojković i objasnio da je Džajić samo fiktivno napustio Zvezdu u oktobru 2005. a sve vreme je obavljao posao predsednika.

"Fizički je napustio Ljutice Bogdana u oktobru 2005, ali se vodio kao predsednik sve dok ja nisam došao. Nigde u Zvezdinoj dokumentaciji nije postojala njegova ostavka. Nije postavljen ni novi predsednik ni vršilac dužnosti, već nekakva komisija, a ustvari je Džajić sve vreme vodio klub od kuće"!

Džajić je, objašnjava Piksi, iznosio laži.

"Šokirao sam se kada sam čuo da je Džajić u medijima govorio da je ostavio Zvezdu u plusu od dva miliona evra. Tvrdim da je to laž! To je bruka i sramota! bruka za medije koji to pištu i za ljude koji u to veruju", istakao je bivši Zvezdin predsednik i rekao da je najveća greška što odmah sa svim tim podacima nije izašao u javnost.

"Trebalo je odmah javno da kažem koliki me je dug sačekao. međutim znao sam, da ako to uradim, morati direktno da prozovem Dragana Džajića. A imao sam veliki respekt prema njemu i zato sam odlučio da ćutim", dodao je Stojković i ponovio da je Zvezda, kada je on odlazio, dugovala između 12 i 13 miliona evra.

"Sada me optužuju da je da sam zadužio klub za 15 ili 20 miliona evra. Pa to je naučna fantastika", izjavio je Piksi.

On je objasnio da je Džajić imao "dilove" sa menadžerima. "Ćalasan je pre mog dolaska sklopio dogovor sa Džajićem, i sa tim nemam nikakve veze. Džajić je ustanovio u Zvezdi tu podelu prava od prodaje igrača sa menadžerima po sistemu 50-50. Tako je bilo i sa transferom Milana Biševca, koji je iznosio 3,8 miliona evra. Džajić je to isto odradio samo sa Acom Bulićem. Ja to nisam radio, niti bi to ikada radio. međutim takve ugovore koje sam zatekao u klubu morao sam da poštujem", objasnio je Stojković.

Komentari / 0

Ostavite komentar