Lalatović želeo Žigu i Lukovića, ali...

"Milijaš je pokazao i pokazuje na svakom treningu da je pravi vođa i kapiten ove ekipe. Što se mlađih tiče, moram da istaknem Jovića, Ristića, Grujića, Stojanovića, Jovanovića...", rekao je trener šampiona Srbije.

Fudbal 13.07.2014 | 15:17
Lalatović želeo Žigu i Lukovića, ali...

Prvi deo priprema za fudbalere Crvene zvezde u Termama Čatež završen je ubedljivim trijumfom nad Krkom rezultatom 5:2. Trener šampiona Srbije Nenad Lalatović rekao je da je prilično zadovoljan onim što je mogao da vidi posle prve dve prijateljske utakmice, ali i da je svestan toga da je ekipa umorna posle napornih treninga.

Ističe Lalatović da ovo što je Zvezda prikazala i dalje nije najbolje što tim može, i da će za ostvarivanje njegove vizije biti potrebno još vremena, ali i nekolicina pojačanja.

"Ja sam zadovoljan i sa igračima koje imam zbog načina na koji rade. Ali sigurno da, ako želimo da se nadamo tituli i ako želimo da izađemo u Evropu, moramo dovesti još četiri ili pet pojačanja. Naravno da bih voleo da to budu Žigić i Luković, ali pošto znam da je to nemoguće, okrenuo sam se onome što sam rekao i kad sam dolazio - Crvena zvezda, da bi stala na svoje noge, mora da forsira mlađe igrače, i sva pojačanja koja sam tražio imaju između 19 i 21 godine. Oni će doneti kvalitet Crvenoj zvezdi, i ono što je najbitnije, sa tim igračima možemo da osvojimo titulu, a i ako je ne daj Bože ne osvojimo, izaći ćemo sigurno u Evropu, a ti igrači će za dve godine vredeti toliko da smanjimo Zvezdin dug barem za trećinu", rekao je Lalatović.

On smatra da će spoj mladosti i iskustva biti dobitna kombinacija za narednu sezonu.

"Milijaš je pokazao i pokazuje na svakom treningu da je pravi vođa i kapiten ove ekipe. Što se mlađih tiče, moram da istaknem Jovića, Ristića, Grujića, Stojanovića, Jovanovića... Ima ih i još, to su sve mladi igrači, ali mali Luka je na mene u ovom trenutku, uz Ristića, ostavio najveći utisak. On konkuriše za prvi tim. Jeste da on ima 16 godina, ali meni nisu godine bitne. Ako nastavi ovako da radi, dokazaće da je pravi biser Crvene zvezde i Zvezda je u njemu dobila jednog sjajnog mladog talentovanog igrača koji će biti budućnost kluba, i ako nastavi ovako da radi, doneće jednog dana veliki profit našem klubu".

U Belgiji, Crvenu zvezdu očekuju dve izuzetno teške provere protiv klubova koji su u završnim fazama priprema.

"Igramo protiv dve jako dobre ekipe, koje će protiv nas igrati generalne probe. Možda za nas ne dolaze u pravo vreme jer treniramo tek dve nedelje, i sad ulazimo u tu treću kada su igrači najumorniji, ali ja neću smanjivati intenzitet rada jer se spremamo za Radnički iz Niša, a Genk i Mehelen su došli u pravo vreme da vidimo na koga možemo da računamo. Ovde nema sentimentalnosti, u Crvenoj zvezdi mogu da budu samo igrači koji mogu da nose dres Crvene zvezde i koji znaju šta je Crvena zvezda, jer samo sa takvim odnosom i zalagnjem mi možemo da napravimo nešto što navijači očekuju od nas", zaključio je Lalatović.

Komentari / 0

Ostavite komentar