Počeli radovi na rekonstrukciji vodovoda u Rogatici

Zvanično je počela prva faza rekonstrukcije vodovoda i kanalizacije u opštini Rogatica. Rukovodstvo ove lokalne zajednice uvelo je izvođača radova u posao, koji bi trebali završiti rekonstrukciju u narednih 18
mjeseci. Ukupna vrijednost kompletnog projekta rekonstrukcije iznosi 6,5 miliona KM, a biće realizovan u tri faze.

Republika Srpska 11.07.2014 | 11:49
Počeli radovi na rekonstrukciji vodovoda u Rogatici

Prva faza radova po projektu rekonstrukcije vodovoda i kanalizacije u opštini Rogatica odvijaće se u mjestu Plješćevica. Mještani ove prigradske mjesne zajednice zadovoljni su što će se riješiti dosadasnji problemi vodovosnabdjevanja.

Izvođač radova očekuje da će prva faza projekta biti završena do kraja godine.

Načelnik opštine Rogatica Tomislav Puhalac navodi da je opština dobila uvjeravanja od izvođača radova da će proces rekonstrukcije ići brže, te da će već početkom sljedeće godine, prema njihovim očekivanjima ući u
drugu fazu radova, a to je rješavanje pitanja transportnog cjevovoda, te rješavanja vodovodne infrastrukture u Rogatici.

Ukupna predračunska vrijednost projekta rekonstrukcije Vodovoda i kanalizacije u opštini Rogatica iznosi 6,5 miliona konvertibilnih maraka, od čega 50 odsto čine kreditna sredstva, 35 odsto grant sredstva, dok 15 odsto sredstava dolazi iz sufinansiranja iz redovnog budžeta opštine Rogatica.

BN TV

Komentari / 0

Ostavite komentar