Reforme na Balkanu – to je “gore od pakla”

Apsolutno sam opredeljen i posvećen sprovođenju reformi u Srbiji, pre svega u cilju stvaranja povoljnije klime za poslovanje i privlačenje investicija, i verujem da će taj proces biti uspešan, poručio je premijer Srbije Aleksandar Vučić u intervjuu koji američka TV stanica Si-En-Bi-Si danas objavila.

Srbija 11.07.2014 | 11:04
Reforme na Balkanu – to je “gore od pakla”

"Kakve god reforme pokušate da sporovedete na Balkanu, bez obzira da li je reč o Srbiji, Bosni ili Hrvatskoj, to je ''gore od pakla'', ali ja sam apsolutno posvećen i opredeljen za to i verujem da ćemo biti uspešni. Naš posao je da uradimo domaći zadatak u naredne tri-četiri godine, a onda će na članicama EU biti da odluče da li žele da prime Srbiju u članstvo ili ne", rekao je Vučić.

Upitan kako se hvata u koštac sa ekonomskom situacijom, koja nije najsvetlija, Vučić kaže da su reforme odlagane decenijama i da sada mora biti urađeno praktično sve kako bi se stvorilo bolje poslovno okruženje.

U tok kontekstu on je najavio da će u narednim danima biti usvojeno više zakona: zakon o radu, o privatizaciju, o stečaju i planiranju i izgradnji.

"Naš najvažniji zadatak je da stvorimo bolje uslove za poslovne ljude, za privlačenje novih investicija. Na putu smo ka EU i moramo da izgradimo zaista atraktivno mesto za investitore iz inostranstva. I mi smo u stanju da to uradimo ", rekao je Vučić za američku TV stanicu.

Na konstataciju novinara da ima onih koji smatraju da postoji mogućnost da EU prođe ponovo kroz bankarsku krizu i na pitanje da li je onda možda bolje malo sačekati i videti koliko je EU zapravo "zdrava", Vučić odgovara da je filozofija Srbije i njegova lično sasvim suprotna:

"Nećemo čekati bilo kakvu podršku ili pomoć EU. Moramo da se uhvatimo u koštac sa teškim pitanjima. To je za nas veoma teško, jer se suočavamo sa jednim od najvećih fiskalnih deficita u Evropi, što znači da ćemo morati da preduzmemo mere za fiskalnu konsolidaciju što će biti teško za naše ljude".

Ali, odlučni smo da uradimo, želimo da budemo deo EU kao zdrava zemlja, koja će moći da stvori bolju poslovnu klimu i ne očekujemo od drugih da reše sve naše probleme, dodao je premijer.


Izvor: Tanjug

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

ĐURĐA I M

11.07.2014 17:08

BIO SI NAM SVIJETLA TAČKA, PUNO SI IZGUBIO KOD NARODA SA OBE STRANE DRINE VUCARAJUĆI SE SA NESRETNIM DODIKOM.

ODGOVORITE
Name

Naprijed

11.07.2014 17:55

Nemoj ti Vučiću odustati samo, može se sve kad se hoće, treba već jednom i nama Srbima napraviti normalnu državu, može i može.

ODGOVORITE
Name

Reforme ...

12.07.2014 01:38

Kasno Marko na Kosovo stiže!

ODGOVORITE
Name

valter

12.07.2014 08:24

Re Reforme , ja bih prije rekao: kasno Marko dođe pameti! Pozdrav!

ODGOVORITE