Stanovnici Čelinca strahuju od zaraze

Zbog velike količine smeća koja se nagomilala na ulicama Čelinca, mještani strahuju od mogućih zaraza.

Republika Srpska 10.07.2014 | 08:52
Stanovnici Čelinca strahuju od zaraze

 

"Već nekoliko dana niko ne dolazi da odvozi otpad, koji se svakodnevno sve više nagomilava, vrijeme je toplo i već je krenuo da se širi neprijatan smrad", kaže mještanin Željko Z.

On ističe kako se najveće hrpe smeća nalaze u blizini vrtića te osnovne i srednje škole, koje, kako dodaje, srećom ne rade jer je raspust.

Prema njegovim riječima, u blizini nagomilanog smeća je i nekoliko dječjih igrališta, a da ovom ulicom svaki dan šetaju majke sa djecom i bebama, koje moraju da prolaze pored tih malih deponija.
Iz Dječjeg vrtića "Neven" u Čelincu kažu nam da je smeće tu već sedam dana i niko nije dolazio da ga odvozi.

"Velika sreća je što vrtić trenutno ne radi i mališani nisu u njemu, ali u blizini je jedna privatna kuća. Ovo je stvarno jedno veliko ruglo", rekli su iz "Nevena".

Luka Marjanović, direktor "Čistoće i zelenila" u Čelincu, tvrdi da je nagomilano smeće posljedica kvara na kamionu, te da nisu bili u mogućnosti da ranije odvoze smeće.

"Ali već od početka ove sedmice odvozimo smeće sa svih lokacija u gradu", rekao je Marjanović.
Međutim, danas su oni vozači koji su dolazili iz Čelinca u Banjaluku ustvrdili da smeća i dalje ima na ulicama.

"Kad sam krenula ujutru ka Banjaluci, vidjela sam iz auta da su kontejneri prepuni, a otpad je i po ulici prosut", kazala nam je juče jedna mještanka Čelinca.

Izvor: Nezavisne novine

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

marko

10.07.2014 12:17

Sve se ja slažem sa ovim činjenicama,ali niko od vas nije razmišljao da se taj otpad odvozi na regionalnu deponiju u Banjaluci.A to kažem iz razloga sto opština Čelinac duguje J.P. DEP-OT-u oko 170.000 hiljada maraka.To znači kako bi ovi ljudi reagovali da im se zabrani dovoz otpada na deponiju.Ipak moraju da znaju da plate radnika zavise od njihove uplate.

ODGOVORITE