Oslobođen oteti Zvorničanin u Libiji

Državljanin Bosne i Hercegovine Petar Matić, jedan od trojice inžinjera koji su u nedjelju oteti u Libiji, oslobođen je i nalazi se u Ambasadi Italije u Tripoliju, potvrdio je ambasador BiH u toj zemlji Ibrahim Efendić.

Bosna i Hercegovina 07.07.2014 | 10:03
Oslobođen oteti Zvorničanin u Libiji

„Sinoć sam imao vijest da su pušteni, ali mi nisu mogli potvrditi zvanično. Otpravnica Ambasade Italije mi je jutros javila da je Petar Matić pušten i da se nalazi u prostorijama Ambasade Italije u Tripoliju“, rekao je ambasador Efendić.

Potvrdio je i da je pušten Makedonac Emilio Gafuri, ali ne i Italijan Marko Valisa.

Podsjetimo, u nedjelju su, prema izvorima iz italijanske vlade, u Libiji oteta tri Evropljanina, zaposlenika italijanske građevinske kompanije.

Automobil u kome su bili inžinjer iz Zvornika, te njegove kolege, pronađen je napušten u gradu Zuvara, zapadno od Tripolija, rekao je zvaničnik lokalne gradske skupštine agenciji Rojters.

Libijske vlasti uhapsile su jednog Libijca osumnjičenog za otmicu.

Inače, u Libiji se nerijetko dešavaju otmice stranih državljana. Dvojica italijanskih inžinjera koji su oteti u januaru oslobođeni su nakon tri sedmice. No, još nema vijesti o jednom Italijanu koji je otet u martu.

Izvor: Klix.ba

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Drina

09.07.2014 00:37

Zar Petar nije iz Rocevica (Republika Srbska).

ODGOVORITE