Nole: Srećan zbog pobjede, radostan zbog novog finala

Najbolji srpski teniser Novak Đoković rekao je nakon plasmana u finale Vimbldona da se raduje novom iskušenju u Londonu.

Tenis 04.07.2014 | 18:36
Nole: Srećan zbog pobjede, radostan zbog novog finala

Đoković je posle dosta problema u polufinalu savladao Bugarina Grigora Dimitrova u četiri seta.

"Bilo je teško, polufinale Vimbldona, velika vrućina, igranje protiv velike zvezde. Moglo je drugačije da bude u četvrtom setu. Kao protiv Čilića dozvolio sam protivniku da se vrati. Srećan sam što sam u finalu", rekao je Đoković nakom neča.

Novak je imao otvoren put ka pobedi kada je napravio brejk u četvrtom setu, ali je dozvolio rivalu da se vrati, pa je tek u taj-brejku izborio finale.

"Imao je nekoliko kvalitetnih udaraca, ima sjajan osećaj. Igrao je jednako dobro kada je agresivan i kada se branio. To je deo njegove igre, sjajan prelazak iz kontre", dodao je Novak.

Đoković će igrati treći put u finalu Vimbldona, gde će igrati za drugu titulu, a ukupno sedmi Gren slem. Čeka boljeg iz duela u kojem igraju Rodžer Federer i Miloš Raonić.

"Izgubio sam nekoliko poslednjih GS finala, svi ti mečevi mogli su da budu dobijeni. Radujem se novom isključenju, radujem se novom meču ko god bude u finalu. Biće teško", zaključio je Đoković.

Komentari / 0

Ostavite komentar