U Zvorniku večeras zaprašivanje komaraca

Na području zvorničke opštine večeras će početi zaprašivanje komaraca i trajaće do 8. jula, saopšteno je danas iz kabineta načelnika opštine Zvornik.

Republika Srpska 04.07.2014 | 17:41
U Zvorniku večeras zaprašivanje komaraca

Zaprašivanje će biti vršeno od 19.30 do 23.30, a u jutarnjim od 4.00 do 6.30 časova prema rasporedu po mjesnim zajednicama.

Dezinsekcija će biti vršena postupkom hladnog zamagljivanja sa zemlje, a u slučaju loših vremenskoh uslova zaprašivanje će biti nastavljeno prvog narednog povoljnog dana.

Stanovništvo se upozorava da se u vrijeme zamagljivanja skloni sa otvorenog prostora, te da zatvore prozore na stambenim objektima. Posebno se upozoravaju na oprez osobe koje su sklone alergijama i srčani bolesnici, dok je izlazak iz prostorija preporučljiv tek nakon nestanka magle.

U saopštenju se navodi da vlasnici pčela drže pčelnjake zatvorenemsve do potpunog nestanka magle iz područja djelovanja biocida i navodi da je za vrijeme zamagljivanja, zbog otežane vidljivosti na putu, potreban oprez i kod vozača.

Zaštitna sredstva za zaprašivanje protiv komaraca postupkom hladnog zamagljivanja sa zemlje obezbijedila je Vlada Republike Srpske, dok ostale troškove snosi opština Zvornik.

Dezinsekciju će na terenu obaviti firma "Sanitacija" Zvornik.

Izvor: Srna

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

zvornik

04.07.2014 18:14

Da li neko zna ko je vlasnik ove firme "Sanitacija"?

ODGOVORITE
Name

Dragan Dragan

04.07.2014 18:22

Naravno Debeli

ODGOVORITE