Sudsko nametanje budžeta Kneževu

Ministarstvo uprave i lokalne samouprave Repubike Srpske pokrenuće upravni spor protiv opštine Kneževo sa ciljem sudskog nametanja budžeta za ovu godinu ukoliko u narednih sedam dana ova lokalna zajednica ne usvoji ovaj dokument, najavila je resorni ministar Lejla Rešić.

Republika Srpska 02.07.2014 | 17:20
Sudsko nametanje budžeta Kneževu

Rešićeva je precizirala da će Ministarstvo danas tražiti od opštine Kneževo da u narednih sedam dana pokuša usvojiti budžet ili će pokrenuti upravni spor.

Prema njenim riječima, opština Kneževo nema budžet od 30. juna i ne može nastaviti sa finansiranjem svojih obaveza.

"Do presude opština neće imati nikakav budžet, jer su do sada na snazi imali odluku o privremenom finansiranju u skladu sa Zakonom o budžetskom sistemu, ali su i ti zakonski rokovi istekli", rekla je Rešićeva.

Ona je navela da, prema ranijem sličnom iskustvu Ministarstva sa opštinama Rudo i Šekovići, sud ne mora nužno da prihvati ovakvu inicijativu, zbog čega ostaje da se vidi kakav će biti konačan ishod ovog poteza Ministartva.

"Nametnuti budžet može biti samo na nivou prošlogodišnjeg i u njemu ne mogu biti nikakve nove stavke. Oni kao lokalna zajednica i dalje imaju mehanizme da sjednu i dogovore se i da sami donesu budžet i to mogu uraditi i dok teče sudski postupak", pojasnila je Rešićeva.

Izvor: Srna

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Juzno Voce

02.07.2014 15:25

IKEBANA se javila da i ona zna pricati, a do sada je bila nevidljiva kao i vecina vlade!

ODGOVORITE
Name

goci goci

02.07.2014 16:52

Kako da usvoje kad je bivsi načelnik sa 5 miliona pokupovao odbornike a neke od njih je zaposlio u Elektro i SG Cemernica uz pomoc Radmanovica, Kopanje i ostale BAJINE mafije.

ODGOVORITE
Name

Kneževljanin

02.07.2014 19:20

Šta će nam sud, ovdje postoji skupštinska većina ali je problem što je smijenjeni predsjednik upravo član DNS-a kao i ova ministrica, koja neće da omogući preuzimanje vlasti novom predsjedniku koji je iz SDS-a! Umjesto suda pozovite policiju i istjerajte lopove iz kancelarija i omogućite novoj skupštinskoj većini da radi, koja postoji već godinu dana. Ovo je jedinstven primjer na ovim prostorima, da se ne poštuje volja skupštinske većine a aktuelna ministrica ništa ne čini i svima nama, ovakvim potezima pljuje u lice. Bruka!

ODGOVORITE
Name

Milojko

02.07.2014 19:36

Može li ki neko reći jeli ova Lejla Bošnjakinja, unaprijed zahvalan.

ODGOVORITE