EU je od BiH napravila invalida

Predsedavajući Predsedništva BiH Bakir Izetbegović optužio je danas međunarodnu zajednicu, pre svega Evropu, da je od BiH napravila “invalida u ludačkoj košulji”.

Bosna i Hercegovina 28.06.2014 | 21:31
EU je od BiH napravila invalida

“I to su učinili međunarodna zajednica, Evropljani. Prvo zbog nametnutog embarga, kada su nečinjenje i nepomaganje rešavali slanjem humanitarne pomoći. Perući na taj način savest. A nakon toga usledio je i Dejton, čime je invalidiziran državni aparat BiH”, rekao je Izetbegović, preneli su sarajevski mediji.

Nakon svega toga, podsetio je, kazali su da su vrata Evropske unije za BiH otvorena, ali da tu zemlju i dalje uporno drrže napolju.

“Tog invalida u čijem su ranjavanju oni učestvovali drže napolju. Pa neka nas puste u prostoriju. Pa neka tog invalida puste da sedne. Da sedne s njima zajedno. Pa da krenemo u pregovore. Mislim da ovaj preduslov Sejdić-Finci treba da bude pretvoren u jedan od uslova, u jedan od pregovaračkih poglavlja. I da treba ispoštovati ono što jeste Bosna i Hercegovina. Što je njen duh, što je njena supstanca. A BiH je bila sasvim sigurno preteča ujedinjene Evrope”, rekao je Izetbegović.

On je međunarodnu zajednicu optužio da je dopustila da se, kako je rekao, multietničko tkvio BiH u ratu rastura i razara.

“Na njihove oči. Tu imaju neki dug prema nama. Birokate to sigurno neće uraditi”, rekao je Izetbegović na konferenciji za novinare povodom pokretanja inicijative za prikupljanje million potpisa koji bi BiH uveli u EU.

Komentari / 28

Ostavite komentar
Name

nije bitno

28.06.2014 19:36

ti si najveci , pametnjakovic , da tebe nema pokrepali bi

ODGOVORITE
Name

Drina

28.06.2014 19:36

Tako je...

ODGOVORITE
Name

Hanibal

28.06.2014 19:40

Stara strategija, zavadi pa vladaj...

ODGOVORITE
Name

Milojko

28.06.2014 19:40

Nije Evropska Unija od BIH napravila invalida, nego ti, Dodik i Čović.

ODGOVORITE
Name

Ja

28.06.2014 19:45

Ti i tvoj caca u talu sa haharima sa ove strane u Republici Srpskoj zajedno sa EU napravili invalida od BiH i njenih gradjana....

ODGOVORITE
Name

JA

28.06.2014 19:52

BIH je bila invalid od njenog postojanja!!!To je istina odgovaralo to kome ili ne!!!Pozzz

ODGOVORITE
Name

тт

28.06.2014 20:48

Инвалид си ти у главу! Ти си ово и направио са својим ћаћом!!!!!

ODGOVORITE
Name

valter

28.06.2014 21:34

Ne znam od koga mi se vise digne pritisak , od tebe Baje il onoga sto se prekonoci prestao potpisivati cirilicom , bagra ste sve troica !

ODGOVORITE
Name

Aco

29.06.2014 08:35

Ovaj tip stvarno nije uredan sa glavom. Ne daj Boze nikome,ali kod njega je poremecaj očigledan.

ODGOVORITE
Name

Ljiljana

29.06.2014 10:12

Ovom izjavom vrijedja i invalide i ludjake,ova drzava koju su napravili ne moze se porediti ni sa prvobitnom zajednicom

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

29.06.2014 10:19

Ti si invalid u glavu a još malo ćeš dobiti luđačku košulju. BiH nikada neće biti onakva kakvom je ti zamišljaš. Nema više okupatora da im kao i dosada svaki put uvlačite u g....u da bi vam nešto dali.

ODGOVORITE
Name

Slobodan

29.06.2014 10:57

Bakir, Milokrad i Zlatko su propast koju nijedan narod na svetu nije doživeo. Veliki Kara-Bakir Erdoganovac kako ga u Sarajevu zovu, zatim Veliki Silni Baja Diktator, i Crveni Kmer uništili su nas gore nego da je poplava trajala 4 godine. Ni poplava od 4 godine nam nebi nanela toliko štete. Političari ovog kalibra mogu da počnu pevati borbene jer njihova era bi se trebala završiti u Oktobru ove godine.

ODGOVORITE
Name

gog

29.06.2014 11:42

br.1 Izetbegovic Federacija. br.1 Baja Republika Srpska. BR.1 Covic Herceg-Bosna. Da je svaki poslao po milion KM u poplavljena podrucija, oni ne bi ni osetili, a napacenom narodu bi puno znacilo.

ODGOVORITE
Name

Srba

29.06.2014 12:37

BIH je moguca drzava ali bez invalida kao sto je Mile ronhil, Izetbegovic Covic i njihove ekipe.

ODGOVORITE
Name

smajo

29.06.2014 14:18

Kakvog invalida Bakire. Pa Bosnu je tvoj otac sahranio, znaci Bosne nema Bakire nema....

ODGOVORITE
Name

papagaj

29.06.2014 14:44

Nije BiH invalid nego je osakatiše KRETENI!

ODGOVORITE
Name

axxe

29.06.2014 23:08

Nije Bosna invalid nego smo mi invalidi u mozak ..

ODGOVORITE
Name

exsa

29.06.2014 23:43

Bakir je kao i Milokrad, i HDZ-NDH van realnih tokova! Oni ponavjaju svoju mantru bez prestanka. Njihova fix ideja je za doktore koji se time bave ali narod treba da se cuva ludaka sa fix idejama!Bas njih sve briga i za BH i za RS,oni pristaju na sve i samo se bore da sacuvaju ono sto su pokrali za vrijeme rata. Citava je prica oko toga. Ali u moru tih izdaja i pljacki i na zalost ovog Bakira i njegovog bolesnog dzihadiste Alije RS je stvorena, priznate je iako cak ima svoje izdajnike ali mi Srbi treba da je cuvamo a izdajnicima da sudimo po kratkom postupku a ne da cekamo svake 4 god i izbore.

ODGOVORITE
Name

Ja

30.06.2014 07:24

Bakire samo kad ti cujem glas pokvaris mi dan. Ovo vazi i za sve ostale politicare u BiH.....

ODGOVORITE
Name

Kavedžija

30.06.2014 07:42

Dejtonski mirovni sporazum i anex 7 "ustav BiH"jesu čudni,to nema govora ali mislim da uz dobru volju to može funkcionirati,rat je davno stao ali je nastavljen političkim sredstvima i to će trajati još dugo,nažalost. Puno je tu interesa,prije svega to su teritorijalne pretenzije,relno govorim,Hrvati kao najmalobrojniji,praktično nacionalna manjina žele jedan komad,Srbi po svaku cijenu nastoje odvojiti entitet RS,međutim i to je nerealno,Distrikt Brčko je dejtonska kategorija isto kao i entiteti,RS ne može biti iznad Distrikta,RS je defakto podijeljena na dva dijela a sam njen geografski i geostrateški izgled je veoma ranjiv. Bošnjaci,koji su najviše stradali u zadnjem ratu žele opstanak BiH po svaku cijenu,zašto je to tako,prvo ima ih najmanje 50 % od ukupnog stanovništva,dosta uticaja ima i namjera da se Srbi na neki način"kazne"ostankom u BiH zbog masovnih zločina...i Bošnjaci žele isto tako štoviše teritorija za sebe,licitiranje o nekavim procentima,tipa 24% je priča za malu djecu,1992 nije bilo predviđeno ni 1 % za Bošnjake Muslimane....Bosna je opstala 1000 godina i opstat će još dugo.Realno,Bošnjaci je drže na okupu ovakvu kakva jeste,priča od strane Dodika da je drži međunarodna zajednica nije realna,zamislite situaciju da osvane jutro i da bošnjački političari kažu"mi smo za konačnu podjelu BiH",ko bi to moga spriječit. "Bosna da prostiš jedna zemlja imade i hladna i gladna i k tomu još da prostiš prkosna od sna" Bit će bolje akoBogda.Pozdrav svim ljudima dobre volje

ODGOVORITE
Name

bosna

30.06.2014 08:06

Hrvati,Latini, su najvise profitirali.Najmanje su stradali,nahuskali su koliko su mogli Srbe na Bosnjake i obratno.Od lovaca na poskoke koje su prodavali apotekama,Hercegovci,postadose gospoda.Hrvati, koji imaju skoro svi hrvatske pasose i mogu putovati gdje hoce najvise kukaju.Najradije bi se docepali jos svega ako bi mogli.

ODGOVORITE
Name

xxl

30.06.2014 10:42

Prvo joj je tvoj otac Alija Izetbegović "odsjekao nogu,ruku,iskopao jedno oko,odsjekao jedno uho, probušio jedan bubnjić u uhu, oderao joj pola obraza s lica, zgulio joj pola kože" i nakon toga drugi su je dokusurili.

ODGOVORITE
Name

xxl

30.06.2014 10:46

Kavedžija, "invalid bez nogu, ruku, bez očiju i sliha, umno poremećen i retardiran", to ti je ona?

ODGOVORITE
Name

normalan...

30.06.2014 11:04

za mene ,najlosiji SRBIN, bolji je od bilo kog "Izetbegovcica"...pamet u glavu Srbende,,,

ODGOVORITE
Name

Mladen

30.06.2014 11:45

Od BiH su invalida napravili prvenstveno Bošnjaci koji samo očekuju neko nametanje od Međunarodne Zajednice, a ne pada im na pamet da se pokušaju dogovoriti sa Srbima i Hrvatima oko budućnosti ove države.

ODGOVORITE
Name

axxe

30.06.2014 12:01

JA koji komentari nevidite istinu dalje od nosa. Ljepo je zivjeti u LAZI SAMOGA SEBE!!!

ODGOVORITE
Name

Mico Pajkanovic

30.06.2014 18:37

Par reci samo na ovu kuknjavu tog nekakvog Presednika. Sto baca odgovornost na Evropsku uniju daje napravila invalida od BiH. Upravu ste i dobro je da ste to primetili da niste nikakvi politicari koji bi zasluzili paznju EU. Prvo treba da se ogledate po skolskoj spremi.

ODGOVORITE
Name

kobra 2

30.06.2014 18:49

Ne seri Bakira majke ti pa vi ste napravili ovo stanje kakavo jeste, haos u drzavi i praosudju, niko ne snosi odgovornost ni zasto,.Ajd pricajte ,alo o vasem neradu evo konkretno puzdano se zna da je presjednistvo dobilo zahtjev za pomoc upucenu zbog prijetnji, uputio je policajac pripadnik granicne policije Nebojsi Radmanovicu, i naravno cutanje , a cutanje znaci odobravanje,.Sramotno je to jer je covjek sprecio sverc cigareta iz drave na granicnom prelazu i to Nebojsa Radmanovic zna, ali je oglusio se na pismo koje mu je upuceno i koje je njegov kabinet primio,. nije li to licemjerstvo a pricate na sva usta o borbi protiv kriminala i korupcije, sta ste kao presjednistvo ucinili po tom pitanju da u ime drzave u koju se zaklinjete pomognete tom policajacu zasluznom za sprecavanje kriminala vrednog par miliona km, recite javnosti slobodno i kakvu ste to poruku poslali gradjanima i policajcima, da svako moze da im preti i iznemirava ih samo zato sto su radili svoj posao casno i posteno, a vi zasticeni ko beli medvedi. neradite svoj posao kao ljudi, i za ono sto su vas gradjani izabrali.....?

ODGOVORITE