Hrvati namjestili meč sa Kamerunom?!

FIFA je u četvrtak, na kraju prve faze, objavila da je meč Hrvatske i Kameruna (4:0) pod sumnjom da je namešten.

Fudbal 27.06.2014 | 11:15
Hrvati namjestili meč sa Kamerunom?!

Jutarnji prenosi da je meč u Manausu privukao veliku pažnju službe za bezbednost takmičenja.

Ralf Mučke, glavnik čovek za osiguranje FIFA, rekao je da službenici te organizacije pomno proveravaju sve mečeve na šampionatu zbog zarada na kladionicama, ali da je duel Hrvata i Kamerunaca „pod posebnom lupom“.

„To mora da bude nekakva glasina, jer ja nikad nisam čuo nešto takvo. Ne čitam novine i iskreno vam kažem da mi je ta tema potpuno nepoznata. Poznajem svoj tim i nema govora da se radilo o ikakvom nameštanju. Smatram potpuno nemogućim da bi moji igrači mogli da puste utakmicu. Ne brinite po tom pitanju, stvarno ne brinite“, kaže selektor Kameruna Folker Finke.

Mutschke je bivši operativac Interpola i policijski službenik, koji je i pre početka SP naglasio da su neke grupe na turniru posebno ranjive što se nameštanja rezultata tiče. Posebno je tada pričao o utakmicama poslednjeg kola i dvobojima u kojima ućestvuju reprezentacije kojima bodovi više ne trebaju.

„Mislim da ove optužbe nemaju nikakve veze s fudbalskim terenom i ne želim više da pričam o tome. Moja je briga ono što se događa na terenu i to je sve što ću reći o toj temi“, dodao je Finke.

Jutarnji prenosi da su pod sumnjom Kamerunci.

Komentari / 0

Ostavite komentar