Federer: Mogu do titule na Vimbldonu

Rodžer Federer veruje da ima veoma dobre šanse da osvoji Vimbaldon ove godine.

Tenis 21.06.2014 | 16:38
Federer: Mogu do titule na Vimbldonu

Sedmostruki šampion u Londonu smatra da je mnogo spremniji ove nego prošle godine.

Ove godine Švajcarac je osvojio dva turnira, početkom godine trijumfovao je u Dubaiju, a na Vimbldon stiže sa titulom iz Halea.

„Osećam da ima veoma dobre šanse ove godine. Nadam se da ću biti fizički spreman. Igrao sam dosta mečeva i dolazim na turnir u mnogo boljem raspoloženju nego prošle godine. Ne znam da li je moja igra bila dovoljno dobra prošle godine za titulu, ali mogao sam barem do polufinala. Ali Stahovski je odigrao veoma dobro. Ove godine verujem da su sve opcije otvorene. Ritern, servis i volej, bekhend, sve funkcioniše. Zbog toga sam mentalno opušteniji“, kaže Švajcarac.

Federer je počeo da radi sa Stefanom Edbergom nakon prošlogodišnjeg Vimbldona, a nedavno je dobio drugi put blizance. Ipak, on kaže da to ne utiče na njegov tenis.

„Turnir u Haleu mi je pomogao jer znam da mogu da igram dobro na travi. Što se tiče pripreme za Vimbpdon sve je isto. Osećam da sam jedan od kandidata za titulu. Nekada sam bio veliki favorit, nekada samo favorit, nekada nisam bio među favoritima.“

Turnir u Vimbldonu počinje u ponedeljak, a Federerov rival u prvom kolu biće Paolo Lorenci.

Komentari / 0

Ostavite komentar