Dva lica zloupotrijebila položaj?

Banjalučka policija podnijela je izvještaj nadležnom Okružnom tužilaštvu protiv lica čiji su inicijali M.G. /67/ iz Laktaša i M.M. /55/ iz Banjaluke zbog krivičnih djela iz oblasti privrede i platnog prometa, u kojima su za sebe ostvarili imovinsku korist od 326.490 KM.

Republika Srpska 20.06.2014 | 11:12
Dva lica zloupotrijebila položaj?

M.G. je osumnjičen da je, zloupotrebom službenog položaja ili ovlaštenja i falsifikovanjem ili uništavanjem službene isprave u aprilu 2011. godine sa žiro računa jednog fudbalskog kluba iz Banjaluke uplatio na svoje ime 197.000 KM.

On je ovu transakciju izvršio na ime povrata pozajmice koju je primio na osnovu falsifikovanog ugovora, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti Banjaluka.

M.M. je osumnjičen da je, obavljajući poslove direktora jednog društva iz Banjaluke, izvršio dva krivična djela - zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja, jer je iskoristio svoj položaj i bez saglasnosti Skupštine društva zaključio ugovor o jemstvu, odluke o sponzorstvu i odluke o pozajmici, te na taj način oštetio Društvo za 129.490 KM.

Komentari / 0

Ostavite komentar