Banjalučanin opljačkao 14 stanova

Semir Karađuz (27) iz Banjaluke uhapšen je zbog sumnje da je počinio 14 krađa na području Banjaluke i Prijedora, potvrđeno je u policiji.

Republika Srpska 18.06.2014 | 08:25
Banjalučanin opljačkao 14 stanova

Karađuz je odranije poznat policiji po brojnim krivičnim djelima, među kojima su najčešće krađe i razbojništva.

Portparol Centra javne bezbjednosti Banjaluka Marija Markanović rekla je, navodeći inicijale, da je policija radom na terenu došla do informacija da je Karađuz na području Banjaluke počinio devet teških krađa.

- On je osumnjičen da je u periodu od aprila do juna ove godine koristeći alat obijao ulazna vrata na stanovima, a potom iz njih krao novac i zlatni nakit koji je prodavao - rekla je Markanovićeva.

Ona je pojasnila da je on u stanove provaljivao dok su vlasnici bili odsutni i to najčešće oko podneva, prenose mediji.

Portparol CJB Prijedor Marija Matić izjavila je, takođe navodeći inicijale, da su policajci iz ovog centra došli do informacija da je Karađuz odgovoran za pet teških krađa.

- Meta napada bili su stanovi na području Prijedora, a kriminalističkom obradom prikupljeni su dokazi koji potvrđuju da je počinio krivična djela za koja ga sumnjiče. Prilikom provala u stanove najčešće je krao zlatni i srebrni nakit, alkoholna pića i mobilne telefone - istakla je Matićeva.

Komentari / 0

Ostavite komentar