Suspendovana četiri službenika UIO

Uprava za indirektno oporezivanje /UIO/ BiH suspendovala je danas  četiri službenika UIO kojima je Sud BiH odredio mjeru pritvora u okviru akcije kodnog naziva "Gold", saopšteno je iz UIO.

Republika Srpska 05.06.2014 | 15:22
Suspendovana četiri službenika UIO

Suspendovani su šef Carinske ispostave Aerodrom Sarajevo Vehid Sadiković, vođa smjene u toj carinskoj ispostavi Zoran Lončar, te carinski službenici  Carinskoj ispostavi Aerodrom Sarajevo Maid Keč i Damir Burnazović.

U zavisnosti od odluke Suda BiH koja se očekuje na osnovu prijedloga Tužilaštva BiH, Uprava će postupiti i sa ostalih šest službenika koji su bili privedeni na obavještajne razgovore u okviru akcije "Gold", navodi se u saopštenju.

"UIO u potpunosti podržava akciju `Gold` koju su proveli službenici Tužilaštva BiH i Granične policije BiH. Stojimo na raspolaganju Tužilaštvu BiH za bilo kakve dodatne materijale koji bi mogli pomoći u istražnim aktivnostima", navela je Uprava.

U saopštenju se ističe da, nezavisno od postupaka koji se vode pred pravosudnim organima u BiH, UIO priprema pokretanje disciplinskih postupaka u kojima će se utvrditi odgovornost svih službenika za eventualno nezakonito ponašanje.

Akcija pod kodnim nazivom "Gold" započeta je 2. juna kada je, po nalogu Tužilaštva BiH, na više lokacija u Sarajevu, Kiseljaku i na Palama slobode lišeno najmanje 15 lica, od kojih 10 carinskih službenika zaposlenih u Carinskoj ispostavi Aerodrom Sarajevo.

Uhapšeni su osumnjičeni za koruptivna krivična djela zloupotrebe položaja ili ovlaštenja, organizovanja radi činjenja krivičnih djela, primanja mita i drugih oblika koristi i krijumčarenja.

Komentari / 0

Ostavite komentar