Radojičić: Stranke nisu monolitne formacije

Potpredsjednik SNSD-a Igor Radojičić izjavio je danas da treba uvažiti različita mišljenja koja postoje unutar političkih partija i da ne treba od njih tražiti da budu monolitne formacije.

Republika Srpska 05.06.2014 | 11:01
Radojičić: Stranke nisu monolitne formacije

"Vjerujem da su poslanici SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH, koji su glasali za izmjene Krivičnog zakona BiH, bili motivisani problemom koji stoji pred BiH, a to je da imamo određeni rok, da nam se ponovo prijeti stavljanjem na neke crne liste i restriktivnim mjerama. Ništa drugo nije bilo u pozdini takvog glasanja", rekao je Radojičić novinarima u Banjaluci.

On je istakao da su svi na ovim prostorima navikli da se u političkim partijama mora misliti jednom glavom i glasati identično.

"U zemljama sa malo razvijenijom parlamentarnom demokratijom normalno je da ljudi unutar istih poslaničkih klubova nekada različito glasaju. To se događalo i u Klubu SNSD-a u parlamentu Srpske kada smo se izjašnjavali o pojedinim pitanjima", kaže Radojičić.

On je naglasio da je u protekla tri dana bilo dosta nepotpunih informacija o svemu ovome i ponovio da je prihvatljiv Zakon o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorističkih aktivnosti, a da nisu prihvatljive izmjene i dopune Krivičnog zakona BiH.

Govoreći o zakazivanju posebne sjednice parlamenta Srpske, Radojičić, koji je predsjednik Narodne skupštine, naveo je da se očekuje da Vlada Republike Srpske utvrdi prijedloge zakona za saniranje štete od poplava i da ih uputi u parlamentarnu proceduru.

"Ukoliko bi bili utvrđeni danas ili sutra, onda bi bilo realno da sjednica Kolegijuma Narodne skupštine Republike Srpske bude zakazana za ponedjeljak, 9. juna, da bi bila sazvana posebna sjednica parlamenta", rekao je Radojičić.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Сотир Српско Сарајево

05.06.2014 15:01

Различита мишљења унутар политичких партија су нормална у норманим странкама. Али унутар снсд-а није нормално да неко другачије размишља од Баје и има своје ставове, већ ради како ти се каже. Сад Радојичић хоће да оправда шефа што је један дан нападао своје, а други дан се слаже са њима.

ODGOVORITE