Unaprijediti ekonomsku saradnju BiH i Crne Gore

Između BiH i Crne Gore nema ni jednog otvorenog pitanja, rečeno je danas u Sarajevu nakon sastanka predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH Vjekoslava Bevande i predsjednika Vlade Crne Gore Mila Đukanovića.

Bosna i Hercegovina 03.06.2014 | 19:33
Unaprijediti  ekonomsku  saradnju BiH i Crne Gore

BiH i Crna Gora parafirale su Sporazum o državnoj granici, jedine od svih zemalja nastalih raspadom bivše Jugoslavije i to treba biti primjer ostalim, smatraju Bevnda i Đukanović.

Iako su odnosi BiH i Crne Gore idealni postoji još uvijek ogroman prostor za unapređenje ekonomske saradnje, konstatovano je nakon sastanka.

,,Ponovo smo detaljno razgovarali o projektu Jadransko-jonskog autoputa. To je globalni projekat za koji smo uspjeli da zainteresujemo međunarodne finansijere i Evropsku uniju. Sa njihove strane stižu pozitivni signali'',kaže predsjedavajući Savjeta ministara BiH Vjekoslav Bevanda.

,,Važno je nastaviti realizaciju projekta Jadranskog gasovoda jer će se na taj način stvoriti uslovi za pouzdanije i jeftinije snabdjevanje gasom potrošača i industrije, a što je od izuzetnog značaja za konkurentnost naše dvije ekonomije. Govorili smo i o projektima putne infrastrukture kao što su put Foča-Plužine i željeznica od Nikšića do Čapljine'', naveo je predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović.

Crna Gora sa pažnjom prati i razvoj političke situacije u BiH, kaže crnogorski premijer i dodaje da je očito da uz stabilnost BiH mora da postigne i funkcionalnost kako bi obezbijedila ubrzani evroatlanski put.

,,Čini mi se da je jako važno da svi pokušamo da pomognemo da se taj problem prevaziđe i da BiH zauzme svoje mjesto u procesu evroatlanskih integracija regiona u cjelini. Mislimo da je to imperativ za sve nas jer je to jedina garancija pouzdane stabilnosti bez koje nema ekonomskog i demokratskog razvoja regiona'', kaže Đukanović.

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Vjekoslav Bevanda zahvalio je Crnoj Gori što je prva pritekla u pomoć stanovništvu BiH ugroženom polavama i što lobira kod međunarodnih institucija da se što prije
obezbjede sredstva za sanaciju posljedica poplava u BiH.

BN TV

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Md

03.06.2014 19:07

Kazu izmedju Bih i C.Gore nema nijednog otvorenog pitanja,pa niti mi niti oni imaju privredu ni posla imaju jedino kao i mi lopove,tako da moze Bevanda i Djuka da ćute jer nemaju o cemu pricati,jedino ako Djuka hoce poslati humanitarnu pomoć u cigarama

ODGOVORITE
Name

dodo

04.06.2014 06:19

KOJA OLOŠ, UOPŠTE NE SPOMINJU Republiku Srpsku.

ODGOVORITE
Name

Knjaz Milos

05.06.2014 05:15

re Dodo... ETo opet nema Cvijanovicke da kaze: EU zainteresovana da pomogne RS, ali u sebi promrlja : U sklopu BiH... Tako moj Dodo i Crnogorci... Bice pomoci i RS al u BH... Jer to je "fakat" i tako ce nam biti...

ODGOVORITE