Od 20. juna isplata za poplavljene

Do kraja  ove sedmice Vlada Republike Srpske predstaviće  javnosti set mjera za sanaciju od katastrofalnih poplava koje su zadesile Srpsku.

Republika Srpska 03.06.2014 | 18:52
Od 20. juna isplata za poplavljene

Već oko 20. juna očekuje se isplata  od po pet hiljada maraka za sanaciju poplavljenih stambenih objekata, najavio je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Narednih dana Vlada Srpske predstaviće konkretne, kako je predsjednik Srpske rekao, promptne, srednjoročne i dugoročne mjere za sanaciju posljedica od poplave. Za građane će biti najvažnije
one brze mjere, odnosno isplata od po pet hiljada maraka za sanaciju poplavljenih stambenih objekata.

Prema njegovim riječima osiguran  je izvor finansiranja za sanaciju privrede i infrastrukture. Očekuje se i međunarodna pomoć i finansijski aranžman sa Rusijom. S obzirom  da se tokom poplava moralo djelovati i po starim, neusaglašenim zakonima, moraće se pristupiti ozbiljnom usaglašavanju zakonodavstva i redefinisanju uloge civilne zaštite. I pitanje odgovornosti mora se uozbiljiti - kazao je  Dodik pojašnjavajući zašto je podnio krivične prijave za eventualnu odgovornost Specijalnom tužilaštvu, jer je kako tvrdi bilo mnogo kršenja zakona i strategija.

Dodik je uvjeren da se  eventualna odgovornost neće moći utvrditi odmah sutra, ali će nadležni morati dati odgovor da li je neko kriv za eventualne propuste.


BN TV

 

Komentari / 0

Ostavite komentar