Unapređenje konkurentnosti preduzeća

Šef Delegacije EU u BiH i specijalni predstavnik EU Peter Sorensen sutra će sa načelnicima nekoliko opština potpisati memorandum o saradnji u okviru projekta "Podrška EU uspostavljanju i jačanju poslovne infrastrukture za unapređenje konkurentnosti malih i srednjih preduzeća".

Bosna i Hercegovina 01.06.2014 | 15:29
Unapređenje konkurentnosti preduzeća

Iz Delegacije EU u BiH saopšteno je da će dokument biti potpisan sa načelnicima opština Bihać, Brčko, Istočno Novo Sarajevo, Laktaši, LJubuški, Novi Travnik, Mostar, Orašje i Teslić.

Ovaj projekat finansira EU sredstvima iz IPA 2009 od 1,3 miliona evra.

Svrha memoranduma je uspostavljanje zvaničnog partnerstva, mehanizma saradnje između ovog projekta i opština u BiH koje su odabrane u okviru sveobuhvatnog, fer i transparentnog procesa za izradu studija izvodljivosti i idejnih rješenja za projekte za razvoj poslovne infrastrukture, sa zajedničkim potencijalom da kreiraju više od 10.000 novih radnih mjesta u BiH.

Cilj projekta je da doprinese jačanju konkurentnosti poslovnih subjekata u BiH kroz poboljšanje ponude i raspoloživosti kvalitetne infrastrukture za podršku poslovanju koja obuhvata poslovne parkove, inovacijske centre i preduzetničke inkubatore, te da pruži efikasne usluge poslovne podrške.

Komentari / 0

Ostavite komentar