Što prije održati posebnu sjednicu parlamenta

Predsjednici PDP-a i NDP-a Mladen Ivanić i Dragan Čavić saglasili su se danas u Banjaluci da je neophodno što prije održati posebnu sjednicu Narodne skupšine Republike Srpske na kojoj bi trebalo da bude razmatran izvještaj o poplavama u Srpskoj.

 

Republika Srpska 29.05.2014 | 22:46
Što prije održati posebnu sjednicu parlamenta

Čavić je istakao da Vlada mora podnijeti parlamentu Srpske izvještaj o svemu šta je urađeno prije, u toku i nakon poplava.

"Vlada je tokom elementarnih nepogoda donijela nekoliko odluka koje su proizvele politička reagovanja, a zakasnila je i sa uvođenjem vanredne situacije. Moramo znati kakve su nam šanse i perspektive nakon ovih poplava i u kom vremenskom periodu se možemo oporaviti", rekao je Čavić novinarima nakon sastanka sa Ivanićem.

On je naglasio da što prije mora biti urađen rebalans budžeta Republike Srpske i BiH, te da se u fondu solidarnosti može prikupiti najmanje sredstava za sanaciju štete. Na sastanku je bilo riječi i o izborima u BiH, koji su zakazani za oktobar.

Ivanić je istakao da će ove dvije partije zajednički nastupiti na nivou BiH na predstojećim izborima.

"Postigli smo danas i dogovor o principima formiranja liste, a ušli smo i u razgovore o politici koju ćemo zajednički zastupati. Na nivou BiH čvrsto ćemo biti opredijeljeni za očuvanje entitetskog glasanja, a insistiraćemo na dvoentitetskom uređenju BiH", rekao je Ivanić i napomenuo da budući Savjet minitara BiH mora značajno promjeniti imidž BiH i da mu prioritet mora biti ekonomski razvoj.

 

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

lazar

29.05.2014 14:43

Gdje su ova dvojica u kalkulacijama opozicije?

ODGOVORITE
Name

dim

29.05.2014 15:27

Ova dva metuzalema ce sve rijesiti!

ODGOVORITE
Name

Darko

29.05.2014 16:03

Pazar ovi neće sa savezom za promjene

ODGOVORITE
Name

goran

29.05.2014 17:21

Kada je Cavicu prestao mandat presednika Republike Srpske molio je Dodika da mu obezbedi posao. Dodik mu je u Topoli obezbedio na farmi sluzbu a on je po citav dan jahao konja .

ODGOVORITE
Name

FK

29.05.2014 22:59

MILOKRAD-BAJA CE DA IDE POSLE IZBORA DA CUVA SVINJE U TOPOLI. A PRIJE TOGA DA SVIRA KLAVIR

ODGOVORITE