Maske za lice protiv bubuljica

Mnogi od nas u nekom periodu života muče muku sa bubuljicama. Naravno, prvo rešenje su nam tretmani u kozmetičkim salonima koji su delotvorni, ali veoma skupi.

Moda i ljepota 24.05.2014 | 08:34
Maske za lice protiv bubuljica

Nekad nismo ni svesni da se svi potrebni sastojci za tretman bubuljica nalaze u našoj kuhinji. Predlažemo vam nekoliko domaćih maski za lice protiv bubuljica.

Beli luk
Maska zasnovana na sumporu. Ako želite da se brzo oslobodite akni, beli luk je efikasan metod. Sve što je potrebno je da nekoliko čenova belog luka usitnite i nanesete na bubuljicu nekoliko puta u toku dana.Takođe, pojačajte unos belog luka u svakodnevnoj ishrani.

Sok od limuna
Ključ je da se koristi sveže isceđen sok od limuna koji se nanosi na kožu. Osim uklanjanja akni, limun ima i mnoga druga pozitivna dejstva. Smanjuje zapaljenja i vidljivost ožiljaka, ali i poboljšava ten.

Soda bikarbona
Pomešajte vodu i sodu bikarbonu i nanesite mešavinu na bubuljice. Ostavite smesu da deluje neko vreme i zatim isperite masku sa lica. Nakon ove maske, koža je mekana. Rezultat ovog tretmana zavisi od tipa kože, i zato, ako primetite da ne deluje, pokušajte nešto drugo.

Jogurt i med
Kašičicu meda zagrejte, a zatim pomešajte sa jednom kašikom prirodnog jogurta, srednje masnoće. Gotovu smesu nanesite na akne i ostavite 10-20 minuta, a onda isperite lice.

Komentari / 0

Ostavite komentar