Svjetska banka spremna da pomogne

Svjetska banka je spremna da podrži napore Srbije da što prije sanira oštećenu infrastukturu, rečeno je na sastanku ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorane Mihajlović sa šefom kancelarije Svjetske banke u Srbiji Tonijem Verheijenom.

Srbija 21.05.2014 | 15:03
Svjetska banka spremna da pomogne

Finansijska podrška uključila bi prilagođavanje prioriteta u postojećim zajmovima koji su u proceduri, kao i korištenje fonda za vanredne situacije, istaknuto je na sastanku.

Osim toga, Srbiji je na raspolaganju i tehnička pomoć ove institucije u izradi metodologije procjene štete i što boljoj pripremi projekata posvećenih saniranju posljedica poplave, saopšteno je iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije.

Na pružanju pomoći Srbiji nakon elementarne nepogode Svjetska banka će, prema riječima Verheijena, raditi u koordinaciji sa EU i UN.

Mihajlovićeva je upoznala Verheijena sa dosadašnjim aktivnostima na utvrđivanju štete pričinjene saobraćajnoj, energetskoj i telekomunikacionoj infrastrukturi i sa radom Vladine Komisije za utvrđivanje štete od elementarnih nepogoda.

Ta komisija je od lokalnih samouprava juče zatražila da joj dostave izvještaje o šteti pričinjenoj stambenim objektima, privrednim i poljoprivrednim i lokalnoj infrastrukturi.

Mihajlovićeva i Verheijen razgovarali su i o realizaciji tekućih projekata na Koridoru 10, gdje je ocijenjeno da izgradnja napreduje, ali da je potrebno povećanje efikasnosti državnih preduzeća zaduženih za realizaciju ovih projekata.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Md

22.05.2014 09:22

Vidi se koliko su spremni da treba bombardovati do sada bi svi bili na nogama

ODGOVORITE