Nastava u Bijeljini otkazana do daljeg

Nastava u svim osnovnim i srednjim školama u Bijeljini zbog poplave otkazana je do daljeg, potvrđeno je u gradskoj upravi.

Republika Srpska 20.05.2014 | 14:50
Nastava u Bijeljini otkazana do daljeg

Na udaru vodene stihije bilo je više od 20 školskih objekata u gradu, a mnoge školske zgrade trenutno se koriste kao prihvatni centri za oko 7.000 evakuisanih stanovnika.

Iz doma zdravlja je najavljeno da će se dezinfekcija stambenih objekata obavljati nakon povlačenja vode i adekvatnog mehaničkog čišćenja prostorija.

Vlasnici stoke kojima su poplavljene štale i objekti u kojima je stoka smještena, za dezinfekciju treba da se obrate najbližim veterinarskim stanicama ili ambulantama koje pokrivaju područje njihove mjesne zajednice.

Dezinfekcija objekata, kao i liječenje stoke, su besplatni.

Odvoz komunalnog i kabastog smeća intenzivno vrši preduzeće "Komunalac", a narednih dana ovo preduzeće će prati gradske ulice sa kojih se voda povukla.

Prema informacijama Auto-moto saveza Republike Srpske, granični prelazi iz Bijeljine prema Srbiji na Rači i Pavlovića mostu su i dalje zatvoreni.

Neprohodan je i magistralni put prema Tuzli, do Brčkog se iz Bijeljine može stići obilaznim putem preko Ražljeva, dok je pravac ka Zvorniku prohodan.

Komentari / 0

Ostavite komentar