Imenovan povjerenik za Šamac

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da je Republički štab za vanredne situacije donio naredbu o imenovanju Milorada Kutlešića za povjerenika za opštinu Šamac.

Republika Srpska 20.05.2014 | 14:11
Imenovan povjerenik za Šamac

 

Cvijanovićeva je istakla da je Kutlešić imenovan na zahtjev načelnika opštine Šamac Save Minića.

"Štab za vanredne situacije opštine Šamac stavlja se pod komandu povjerenika ove opštine. Za podršku povjereniku određen je komandir Policijske stanice Šamac Ignjatija Bijelić", rekla je Cvijanovićeva novinarima u Banjaluci.

Ona je rekla da je Republički štab za vanredne situacije donio dopunu naredbe za grad Doboj, kojom se proširuju ovlaštenja povjerenika za ovaj grad Momira Zeca na raspodjelu i koordinisanje raspodjele humanitarne pomoći, kao i da koordiniše prijem pomoći.

"Određeno je da mu podrška bude načelnik Odjeljenja u Ministarstvu za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske Nebjoša Červiz i Božo Marić iz Fonda zdravstvenog osiguranja Srpske", dodala je Cvijanovićeva.

Ona je napomenula da je naređeno Republičkoj upravi za inspekcijske poslove da se sve humanitarne pošiljke oslobode plaćanja svih republičkih taksi kojima se podrazumijeva inspekcijski i carinski pregled.

"U Srpskoj je danas tužan dan i nije dan u kome se razmjenjuju politički stavovi. Ovo je dan u kome svi tugujemo i tugovali smo sve ove dane znajući da smo izgubili ljudske živote i materijalna dobra i da je teško predvidjeti kada će se moći sve sanirati", kaže Cvijanovićeva.

Ona je napomenula da organi koji funkcinoišu u skladu sa propisima vanredne situacije nisu dužni da daju objašnjenja političkim partijama. "Svi koji vode politički rat u ovom vremenu su nepristojna i neadekvatna pojava", zaključila je Cvijanovićeva.

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

rudar

20.05.2014 12:13

Jadna joj majka!

ODGOVORITE
Name

Bob Rock

20.05.2014 12:34

,,Fakticki" trebas dati ostavku.....

ODGOVORITE
Name

Banjaluka

20.05.2014 13:34

Ti i Dodik ste trenutno najnepristojnije i najneadekvatnije pojave u Republici Srpskoj.

ODGOVORITE
Name

srpsko sarajevo

20.05.2014 13:41

Pa ona je ta koja uz baju najviše koristi ovu nesreću naroda za političke ciljeve. Rade to i drugi i zato su me mnogi razočarali. Čemu premijerko ova centralizacija

ODGOVORITE
Name

boki

20.05.2014 14:13

Ovo je ponizavanje jadnih ljudi koji se bore za goli zivo SRAMOTA ZA VLADU ako je to uopste adekvatan naziv

ODGOVORITE