Veliki broj uginulih životinja

Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić izjavio je da je u Prijedoru na područjima sa kojih se povlači voda pronađen veliki broj uginulih životinja.

Republika Srpska 18.05.2014 | 20:49
Veliki broj uginulih životinja

"Na jednom mjestu našli smo 21 svinju od 70 do 100 kilograma, na drugom više od hiljadu pilića. Broj onih koje ćemo tek pronaći sigurno je daleko veći. Uklanjanje uginulih životinja vrši preduzeće žKomunalne uslugež koje ima kapacitet za obavljanje tog posla po propisanim procedurama", rekao je Pavić na konferenciji za novinare nakon sjednice Štaba za vanredne situacije.

On je naveo da su se nakon povlačenja vode na nekim putevima pojavila klizišta, dodajući da je za očekivati da tokom noći profunkcionišu magistralni putevi Prijedor - Sanski Most i Prijedor - Novi Grad.

"I većina lokalnih puteva je sada prohodna, ali se voda i dalje nije u cjelosti povukla iz kuća. Neki dijelovi grada su još bez struje, osposobljen je bunar B4, a sutra se očekuju i bunari B5 i žPrijedorčankaž, tako da je vodosnabdijevanje poboljšano, ali ne i normalizovano", naveo je Pavić.

On je najavio da će i sutra sugrađane vodom za piće snabdijevati cisterne raspoređene na više punktova u gradu od 6.00 do 22.00 časova i da će po osposobljavanju novih bunara početi hlorisanje vode, ali da do tada voda iz gradskog vodovoda može služiti samo za sanitarnu upotrebu.

"Podijelili smo oko 2.300 paketa i javlja se veliki broj donatora. Primjećujemo da neke političke partije dijele svoje pakete. Ja ih molim da ih nose u Crveni krst koji centralizovano dijeli pomoć, jer nije njihova pomoć vrednija od one koju dijeli Crveni krst", dodao je Pavić.

On je ponovio da škole u Prijedoru neće sutra raditi, da su dvije škole poplavljene - ona u Tukovima i ona u Gomjenici - ali da je veliki broj djece koja ne mogu izlaziti iz svojih poplavljenih kuća.

Komentari / 0

Ostavite komentar