Osnovci iz Banjaluke, Bratunca i Ugljevika na Jahorini

Više od 300 djece Osnovnih škola iz Banjaluke, Bratunca, Zabrđa i Ugljevika produžili su boravak na Jahorini u sklopu radovnog izvođenja škole u prirodi. Sva djeca su dobro i roditelji nemaju razloga za brigu.

Republika Srpska 17.05.2014 | 17:44
Osnovci iz Banjaluke, Bratunca i Ugljevika na Jahorini

Osnovci škola Sveti Sava i Branko Ćopić iz Banjaluke, Branko Radičević i Vuk Karadžić iz Bratunca i Zabrđa te učenici Osnovne škole Aleksa Šantić iz Ugljevika zbog vanredne situacije u svojim mjestima produžili su boravak na Jahorini u sklopu redovnog izvođenja škole u prirodi.

Svi su dobro i zdravo,veseli i zadovoljni i na svoju sreću nesvjesni teške sutuacije koja vlada kod kuće.
Obavljaju redovne aktivnosti planirane nastavnim planom i programom,druže se, organizuju takmičenja i zabavne večeri.


Brigu o djeci na Jahorini vode njihovi nastavnici koji su u stalnom kontaktu, koliko je to moguće, sa roditeljima učenika.

,,Djeca su zdrava i vesela i vjerovatno nesvjesna šta se dešava kod kuće. Više su zabrinuti roditelji sa kojima se čujemo svakodnevno'', kaže
Jasna Šuša nastavnik Osnovne škole Branko Ćopić iz Banjaluke.

,,Najvažnije je da su sva djeca zdrava.Imamo adekvatni zdravstvenu zaštitu, idealan smještaj, hranu. Djeca su zadovoljna što je boravak na
Jahorini produžen'', ističe Nada Rogić nastavnik Osnovne škole Sveti Sava iz Banjaluke.

Djeca i nastavnici iz Banjaluke,Bratunca,Zabrđa i Ugljevika ostaće na Jahorini dok se ne steknu uslovi za povratak kućama.

(BN TV)

Komentari / 0

Ostavite komentar